Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever rasist-utestengelse av Spania-sjefen

Aragones beklager.

(Dagbladet.no): Spanias landslagssjef får så hatten passer etter at spansk presse snappet opp det rasistiske utbruddet hans på landslagstreninga tirsdag.

Da Arsenal-spissen Reyes klinte til med en fantastisk dragning, ropte Aragones at han var bedre enn lagkompisen Thierry Henry. Og la på ordet nigger i samme slengen.

I dag krever hele fotball-England at Fifa, Uefa, eller det spanske fotballforbundet tar affære overfor rasismen. Alle er samstemmige om at utbruddet ikke kan forbigås i stillhet, og krever en eller annen straffereaksjon overfor spanjolen. Robert Pires, lagkamerat av begge de involverte spillerne i Arsenal, er nådeløs i forhold til Aragones.

- Han må nagles for disse uttalelsene, sier Pires til The Sun.

Beklager

I samme avis bagatelliserer Aragones hele hendelsen.

- Det jeg sa kan bare forstås i det klimaet som er rundt fotball-laget, og som har en trener som har som jobb å motivere spillerne til best mulig resultater, sier landslagssjefen.

- For å oppnå det, brukte jeg et muntlig språk, fortsetter han.

- Alt jeg kan gjøre nå er å bekalge overfor alle som føler seg støtt, og gjenta at det aldri var min intensjon å være respetløs overfor noen som helst.

Og beklagelsen faller i god jord hos de spanske landslagsspillerne. Så god jord at Real Madrid-stjernen MichelSalgado er opptatt av å skifte fokus fra trener til media.

- Det er budbringerens feil. De kan ikke gå i opptak og så ta ting som blir sagt på treningsfeltet helt ut av sammenhengen, sier han.

FORBANNA Robert Pires var nådeløs da han møtte pressen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media