Krever Rekdal som VIF-manager

VIF-eier John Fredriksen krever at Kjetil Rekdal får et overordnet sportslig ansvar som manager i den nye modellen med eget elitestyre han ønsker å innføre i klubben. Trolig betyr det at trener Tom Nordlie degraderes.

I praksis betyr det at den styrtrike skipsrederen - som etter oppkjøpet sist uke sitter med 38 prosent av aksjene i Vålerenga Fotball ASA - fratar VIF-trener Tom Nordlie ansvaret for spillerkjøp.

Det ultimatumliknende kravet bekreftes av sentrale kilder i selskapet og i kretsen rundt Fredriksen. Får han ikke en slik styringsmodell, snører Fredriksen igjen pengesekken.

Rekdal overordnet

Etter det Dagbladet erfarer er det to sentrale krav Fredriksen stiller:

  • Vålerenga må skille mellom topp og bredde. Elitelaget skal bare forholde seg til ett styre, som består av representanter både fra klubben og aksjeselskapet. I dag har Vålerenga to styrer, med til sammen 18 personer. Kravet er at beslutningsveien blir kortere.
  • Fredriksen og Vålerenga ASA vil ha Kjetil Rekdal i en stilling der han har et overordnet sportslig ansvar. Stillingsinstruksen er ikke bestemt, men Fredriksen har klokkertro på at Rekdal er mannen som kan lede Vålerenga til sportslig suksess. Konsekvensen av det kan neppe bli noen annen enn at trener Tom Nordlie, eller nyansatte Kenneth Rosén, blir fratatt en del av arbeidsoppgavene de opprinnelig er tiltenkt.

Taus Tom

Ingen i klubben ville i går kommentere situasjonen rundt rollene til Rekdal og Tom Nordlie.

- Jeg har ingen kommentar. Jeg avventer situasjonen, sier en uvanlig taus og ferierende Tom Nordlie til Dagbladet.

Slik Dagbladet forstår det, vil det være uaktuelt for Tom Nordlie å godta en degradering. Han har kontraktsfestet at det er han som skal bestemme laguttak, og være ansvarlig for spillerkjøp.

Rekdal avventende

Kjetil Rekdal sjøl hevder at han ikke er involvert direkte i de prosessene som er i gang i klubben.

- Men jeg registrerer at det jobbes i kulissene. Jeg sitter her og venter på en del ting, sier Rekdal til Dagbladet.

- Men har du blitt forespeilet noe av Fredriksen? Er du klar til å bli mananger?

- Jeg har ikke blitt forelagt noe som helst. Jeg har ikke lyst til å svare på spørsmål om disse tingene før det blir konkret.

Uansett innser Rekdal at det ligger i kortene at aksjonærene vil ha ham høyt opp i den sportslige ledelsen.

- Ja, men jeg er nøytral i det som foregår. Det er ikke jeg som presser meg fram til en posisjon i klubben. Men det bør komme en avklaring snart. Det er en måned siden sesongen var ferdig, og ingen ting har skjedd, sier Kjetil Rekdal.

Formann i Vålerenga ASA, Jon H. Nordbrekken, vil ikke utdype hvilken rolle de vil at Rekdal skal ha i klubben.

Tillit

Men talen er likevel klar:

- Vi ønsker å ha Kjetil Rekdal i et overordnet sportslig ansvar, sier Jon H. Nordbrekken til Dagbladet.

- Betyr det at han skal ta ut laget, og bestemme spillerkjøp?

- Det kan jeg ikke si noe om nå. Det vet jeg ikke.

Men Nordbrekken er klar på at klubben må føye seg etter aksjonærenes krav, hvis de skal fortsette å spytte inn penger til sportslig satsing.

- Vi vil forholde oss til Rekdal. Han har vært ute på et høyt nivå, og vist kvaliteter. Vi har tillit til Kjetil Rekdal.

John Fredriksen kom tilbake til Norge etter et utenlandsopphold denne uka. Og nå går samtalene på kammerset i Vålerenga.

Smertegrense

Klubbformann Morten Grødahl nekter å si hvor og når han skal møte Fredriksen.

- Jeg vil ikke kommentere de opplysningene du kommer med. Vi går inn i møtet med Fredriksen og lytter til hva han har tenkt. Så regner jeg med at han vil høre på hva vi har å si, og at vi finner et felles multiplum. Det skal nok gå raskt, sier Grødahl til Dagbladet.

Klubbformannen vil ikke kommentere rollene til verken Kjetil Rekdal eller Tom Nordlie. Han avviser også at klubbstyret vil legge seg flate for Fredriksen.

- Det finnes alltid en smertegrense, men vi vil vise smidighet, sier Grødahl.

ØNSKES AV FREDRIKSEN: Kjetil Rekdal er ønsket som manager av VIF-eier John Fredriksen.