Krever sjakk-OL for 1,3 millioner kroner: - Det er uforståelig

I dag møttes partene i retten.

SAKSØKT: Det russiske sjakkforbundet (RCF) har krevd erstatning av Tromsø 2014. I dag møttes partene i retten. Assisterende turneringsdirektør for sjakk-OL Morten Sand og advokat Trond Skogly til venstre. Brynjar Østgård, helt til høyre, representerte RCF.  Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
SAKSØKT: Det russiske sjakkforbundet (RCF) har krevd erstatning av Tromsø 2014. I dag møttes partene i retten. Assisterende turneringsdirektør for sjakk-OL Morten Sand og advokat Trond Skogly til venstre. Brynjar Østgård, helt til høyre, representerte RCF. Foto: Joachim Baardsen / DagbladetVis mer

NORD-TROMS TINGRETT (Dagbladet): Forrige tirsdag ble det klart at Det russiske sjakkforbundet (RCF) hadde saksøkt arrangøren av sjakk-OL i Tromsø.

Russerne krever nærmere 1.3 millioner kroner i erstatning for advokatutgifter forbundet med den opprinnelige ekskluderingen av landets kvinnelag.

-Uforståelig I dag møttes partene i Nord-Troms Tingrett, etter at RCF fremmet krav om arrestbegjæring av midlene frem til saken er avklart.

 - Det avkrevde beløp er uforståelig. Arrestbegjæringen må avvises i sin helhet. Tromsø 2014 må frifinnes, sa advokat Trond Skogly, som karakteriserte anklagene som «grunnløse».

- Grunnlaget for kravet er kostnader for advokatutgifter innenfor en veldig begrenset tidsperiode. Hvordan det kan bli så høyt, uavhengig av alt annet, er veldig vanskelig å skjønne. Vi blir veldig overrasket hvis vi ikke får medhold, sier Skogly til Dagbladet.

- Hvilke konsekvenser vil det få om midlene blir fryst?

- Det har vi ikke reflektert over, men det får i alle fall ingen umiddelbare konsekvenser for avviklingen av arrangementet.

- Meget høyt Brynjard Østgård representerer RCF i saken. Advokaten kunne si seg enig i at kravet var «meget høyt», men argumenterte samtidig for at det russiske forbundet burde få gjennomslag for arrestbegjæringen.

- Den siste kreditoren Tromsø 2014 kommer til å bry seg om, må være Det russiske sjakkforbundet, sa Østgård, som påpekte at selskapet er ment å bli oppløst etter mesterskapet.

- Retten tar sikte på å avgi kjennelse i løpet av dagen, var ordene dommerfullmektig Stig Valhammer avsluttet arrestbegjæringen med.