Krever straff for Arsenal

Alex Ferguson håper det engelske fotballforbundet slår hardt til mot «forferdelige» Arsenal.

United - Arsenal 0-0: Nå er det personlig Det er snart ett døgn siden kampen på Old Trafford, men sinnet og ergrelsen vokser stadig hos Manchester U-sjef Ferguson.

Årsak: Flere Arsenal-spillere fotfulgte Ruud van Nistelrooy og skrek opp i ansiktet hans etter at nederlenderen brente en straffe mot slutten av kampen.

- Jeg synes oppførselen var forferdelig mot slutten. Jeg tror FA skal kikke på det. All ære til Ruud for måten han gikk av banen på, men du vil ikke se slik oppførsel. Jeg synes det er hinsides.

Fergie synes hendelsen er spesielt trist fordi kampen var et toppoppgjør.

- Alle i landet blir skuffet over slik oppførsel. Dette er faktisk de to beste lagene, sier Ferguson.

United-manageren nevner ikke stopper Martin Keown, men det var han som var tettest på van Nistelrooy etter straffen. Og det var han som trolig lappet til nederlenderen, mens Lauren tok strupetak på Phil Neville.

Arsenal-sjef Arsene Wenger svarer spydig på anklagene fra erkerivalen.

- Du har et problem hvis du vil overbevise meg om at Martin Keown er en djevel og van Nistelrooy er en engel. Van Nistelrooy er ganske provoserende, og jeg vil si at alle Arsenal-spillere kan bekrefte dette.

Ifølge nyhetsbyrået PA i dag kommer FA mest sannsynlig til å be om TV-bildene fra Old Trafford, med tanke på å starte en etterforskning. Men først ska de se på rapporten fra dommer Steve Bennett, og fjerdedommer Neale Barry.

- Vi kan bekrefte at vi venter på og skal studere dommerrapporten tett før vi bestemmer oss hvilke skritt som skal tas i forhold til hendelsene under og etter kampen, skriver FA på sin hjemmeside.

Arsenal-kaptein Patrick Vieira forlot banen med Arsenals 52. røde kort under Wenger. Den franske treneren mener det er van Nistelrooys oppførsel FA eventuelt må kikke på.

- Van Nistelrooy sparket Patrick med sitt høyrebein etter at han felte ham. Jeg tror han også skulle ha vært utvist. Van Nistelrooy gjør det ikke enklere for seg selv. Han er en stor spiller, men provoserer og slenger seg alltid ned.

Også Vieira legger skylda på United-spissen.

- Jeg er veldig sinna på Ruud van Nistelrooy, ikke på dommeren. Han gjorde mer ut av det enn han skulle, og han jukset. Han prøvde å tråkke på meg, sier Vieira i dag.

Juksemaker

Ferguson freser over anklagene mot sin toppscorer.

- Jeg støtter Ruud 100 fullt ut. Det beste i dag er at vi har TV-bevis, og jeg er enormt skuffet over at Arsene Wenger stempler ham som en juksemaker.

(Dagbladet.no)

SINNA:</B> Patrick Vieira ble utvist og legger skylda på Uniteds nederlandske spiss.
ONDT ØYE:</B> Ruud van Nistelrooy blir frikjent av United-sjef Alex Ferguson, etter Vieiras utvisning.
STRAFFEN:</B> Martin Keown og Diego Forlan faller om. Straffe til United, som van Nistelrooy misser.