Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever svar fra NFF før julaften

Eli Landsem (42) har siden møtet med NFF 9. desember ventet på svar om hun får jobben som damelandslagstrener. Fem menn har forløpig takket nei til jobben.

Nå krever den eneste kvinnelige kandidaten å få et svar.

-  Det begynner å nærme seg deadline. Når julefreden senker seg, vil jeg vite om jeg får jobben eller ikke, sier Eli Landsem til Dagbladet.

Hun legger ikke skjul på at hun vil ha jobben, og mener den er et naturlig steg etter 22 år som trener.

Lite status

Hun kan blant annet vise til fem seriegull og tre kongepokaler med Asker. I øyeblikket er hun på andreplass i den danske toppserien med Fortuna Hjørring.

-  Om de vil ha meg, burde jeg ha fått beskjed nå, sier Eli Landsem.

I går sa Even Pellerud nei til jobben, og fra før har Ola By Rise, Knut Torbjørn Eggen, Gaute Larsen og Øystein Gåre takket nei til å være kandidater.

-  Jeg har kikket på damefotball noen ganger, og må innrømme at jeg ikke har klart å bli interessert, sier Knut Torbjørn Eggen.

-  Gamle fordommer

På spørsmål om jobben som damelandslagssjef gir lite status sier han:

-  Jeg tror det er veldig få som er uenig, at det er forskjellig attraktivitetsnivå på å trene A-landslaget for herrer og A-landslaget for damer.

Det er snart to måneder siden avtroppende Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre fikk henvendelsen.

-  Jeg fikk en telefon, og sa nei. Noe mer vil jeg ikke si om den saken, fastslår Gåre.

Ola By Rise mener de som mener jobben gir lavere status fortsatt sliter med gamle fordommer. Selv sa han nei av andre årsaker.

VENTER: Fortuna Hjørring-trener Eli Landsem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media