Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krever svar fra sjefene

Ola By Rise mener RBK-direktørene Nils Skutle og Rune Bratseth skaper unødvendig støy rundt laget, og krever nå klart svar om framtida som trener.

 • - Føles tungt

  TRONDHEIM (Dagbladet): Etter gårsdagens sak i Dagbladet, måtte Ola By Rise stort sett svare på spørsmål om sin egen trenerframtid, og ikke kampen mot PSV. Etter litt nøling, la en tydelig offensiv og småirritert By Rise lite i mellom i omtalen av sportsdirektør Rune Bratseth og direktør Nils Skutle, som nekter å gi ham offentlig støtte i klubbens vanskelige situasjon.

  -  Det skaper mer støy enn nødvendig at de sår tvil om min framtid. Det gjør arbeidsforholdene vanskeligere, sier By Rise.

  Vil ha møte


  Han nekter å si om han har hatt samtaler med Bratseth og Skutle om framtida.

  -  Nei, hva vi eventuelt prater om på brakka, det blir mellom oss. Det skal ikke gå via media.

  Men: By Rise innrømmer at han vil kreve et klart svar fra ledelsen i Rosenborg, om han fortsatt er en del av klubbens framtidsplaner.

  -  Jeg vil ha avklart rammebetingelsene. Jeg tror det er i lagets interesse at vi får en avklaring på min situasjon. Enn så lenge så har ikke jeg hørt noe annet enn at jeg trener RBK også neste år. Jeg planlegger 2005 parallelt med innspurten i serien.

  -  Når du sier du vil ha avklaring. Hva tenker du på da?

  -  Det vil sikkert skje noe, men jeg kan ikke være konkret på det. Vi får se hva som skjer. Jeg vil ikke drive denne saken videre i media.

  -  Hvorfor ikke?

  -  Hva vil du jeg skal si da. Du vil vel kanskje skrive at på torsdag klokka tre så går Ola By Rise opp på kontoret til Bratseth og banker i bordet. Men det kommer jeg ikke til å fortelle deg, sier han ironisk.

  Bør evalueres


  By Rise er ikke mannen som tordner, hever stemmen, og snakker ufordelaktig når han er sint på folk. Men kroppsspråket oser over av at han er kraftig irritert og misfornøyd med at ledelsen indirekte stiller spørsmål ved den jobben han har gjort. Og offentlig sier at de er misfornøyd med årets sesong.

  -  Selvsagt er det riktig at vi skal evaluere sesongen når den er ferdig. Men det gjelder alle. Alle i Rosenborg bør evalueres. Også sportsdirektøren. Vi er et team med folk som jobber rundt laget. Og selv om jeg har hovedansvaret, så har alle sin del av ansvaret.

  -  Har du vurdert å trekke deg?

  -  Nei, det har jeg ikke

  -  Føler du deg urettferdig behandlet?

  -  Nei, jeg føler ingenting. Jeg vil ikke snakke om dette heller. Dette er ikke «Senkveld». Hva jeg tenker og føler er ikke så interessant.

  Lovmessig


  Om kampen i går var det ikke så mye annet å si enn at RBK typisk nok ga fra seg seieren på to grove forsvarsfeil.

  -  Med to så grove trykkfeil, så blir man hardt straffet. Og når den siste kommer bare fem minutter før slutt, så blir det vanskelig. Men jeg så mye positivt i denne kampen som vi kan ta med oss inn i kampen mot Bodø/Glimt på søndag. Blant annet den fandenivoldskheten vi viste da vi lå under 0- 1 i første omgang.

  -  Men på en måte føles det som om det er en slags lovmessig urettferdighet som slår til når de scorer seiermålet. Så fikk vi den i trynet også, sukker By Rise.

TØFF TID: RBK-trener Ola By Rise opplever tøffe tider etter nederlag i serien og gårsdagens tap for PSV Eindhoven. - Det skaper mer støy enn nødvendig at de sår tvil om min framtid. Det gjør arbeidsforholdene vanskeligere, sier By Rise.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media