Krever unnskyldning fra Riise og Carew

Åge Hareide kommer til å gi stjerneklar beskjed til John Carew og John Arne Riise om at begge må gi en offentlig unskyldning for det som skjedde i Drammen i fjor høst.

For når John Carew er tilbake i den norske troppen som møter Serbia/Montenegro neste onsdag, så vil Hareide én gang for alltid begrave de berømte «Slagene i Drammen», der Carew dæljet løs på John Arne Riise i spillerbusset etter en krangel på banen.

- Det er viktig at guttene forstår betydningen av å være ydmyk i forhold til det som har skjedd. Og det kommer de til å få stjerneklart av meg når vi kommer ned dit, sier Hareide.

- Indre justis

- Legg dere for fanden flate! Si sorry! Så kommer den saken til å være død for alltid.

Først skal Hareide lufte saken internt. Etterpå ønsker han at gutta står fram for presse og media for å få renset lufta der også.

- Hvis ikke, blir det bare hengende over oss. Vi vil bygge en indre justsis i spillergruppa, der spillerne selv regulerer hvor grensene går. Vi kan ikke være barnepiker. Det er vi ikke utdannet for.

Assistent-trener Stig Inge Bjørneby har hatt spesielt ansvar for å bygge lagmoralen i Nye Norge. Den tidligere venstrebacken var selv kjent for sine gode holdninger på og utenfor banen. Knapt noen er bedre rustet til å forstå spillernes egen situsjon enn ham.

- Ferdig

- Det er på lagbygging og kameratskap vi har mest å hente. Dagens spillere er mye bedre enn da jeg selv spilte for Norge. Jeg vil ha tilbake den stemningen og den moralen vi ble gode med på 90-tallet, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Det var spesielt RBK-gjengen på landslaget som var kritiske til Carew etter «slagene i Drammen». Men initiativet om å ta opp saken igjen kommer fra Hareide/Bjørnebye, ikke spillerne selv.

- Å nei. Jeg er helt ferdig med saken, men står på det jeg sa den gangen. Man kan ikke oppføre seg slik John Carew gjorde, sier RBKs Frode Johnsen.

STEMNING: Landslagssjef Åge Hareide vil ha tilbake stemningen og moralen som hevet landslaget. Det betyr blant annet at John Carew og John Arne Riise må legge seg flate etter det berømte slaget i Drammen.