Fotballandslaget:

Kreves for 1,6 mill.

Norges Fotballforbund: - Vi er i dialog med Israel og har etterspurt dokumentasjon.

AVLYST: Omar Elabdellaoui (t.v.), Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Markus Henriksen skulle spille kamp mot Israel 11. november. Det ble det aldri noe av. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
AVLYST: Omar Elabdellaoui (t.v.), Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Markus Henriksen skulle spille kamp mot Israel 11. november. Det ble det aldri noe av. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag 11. november skulle Norge spille privatlandskamp mot Israel på Ullevaal stadion. Men bare fem timer før kampstart ble oppgjøret avlyst.

Dette skjedde etter oppfordringer fra norske helsemyndigheter, selv om det israelske laget allerede var i Oslo. Årsak: Coronasituasjonen.

Nå foreligger kravet fra israelerne: De ønsker 1,6 millioner kroner av Norges Fotballforbund (NFF) i forbindelse med utgifter de mener å ha hatt.

- De har kommet med et krav på 150 000 euro (1,6 millioner kroner), bekrefter Kai-Erik Arstad, assisterende generalsekretær, overfor Dagbladet.

- Vi har en dialog med dem og har etterspurt dokumentasjon. Vi er innforstått med at vi kommer til å kompensere dem for en del, for eksempel charterturen fram og tilbake. Men vi mener kravet er noe høyt. Vår antakelse er at vi kommer til enighet om en sum som er noe lavere enn dette, sier Arstad.

Summen er mye høyere enn det som først ble omtalt. I timene etter avlysningen hevdet israelske medier at NFF kunne bli saksøkt for 800 000 kroner.

En talsperson for forbundet uttalte seinere at «forbundene saksøker ikke hverandre», men at Israel ville kreve kompensasjon. Generalsekretær Pål Bjerketvedt antydet at forbundet trolig måtte ut med 500 000 kroner i kompensasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer