Krüger hetses grovt i Russland

Russiske hatmeldinger har haglet inn i retning Simen Hegstad Krüger, som seiler opp som en stadig større rival for Aleksandr Bolsjunov. Verdenseneren velger - i motsetning til fansen - å tilgi Krüger.

HETS: Russiske hatmeldinger har haglet inn i retning Simen Hegstad Krüger. Aleksandr Bolsjunov velger - i motsetning til fansen - å tilgi Krüger. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tidligere fristilsspesialist Simen Hegstad Krüger (26) har hatt en strålende utvikling i klassisk og har de siste ukene vist at han er i ferd med å bli en komplett langrennsløper.

OL-helten fra Pyeongchang fulgte opp klassiskbragden i Granåsen under Ski Tour med 2.-plassen på femmila i klassisk i Holmenkollen søndag.

- Bolsjunov er kanskje den siste mannen jeg vil ha med meg inn på oppløpet. Selv om jeg har en av mine beste dager og fantastiske ski, ble jeg ikke kvitt ham. Jeg er utrolig godt fornøyd likevel, sier Krüger til Dagbladet.

Bare verdensener Aleksandr Bolsjunov var sterkere i Kollen-tåka. Til Dagbladet sier Martin Johnsrud Sundby at han ikke er overrasket over Krügers formidable klassiskutvikling.

- Simen overgår oss alle på fysisk kapasitet. Med litt teknisk terping og pirking på skipark, klarer man å vri seg over fra det å ha én favorittstilart til å prestere like bra i begge stilarter, sier Sundby, som selv klarte å gå fra å være klassiskspesialist til å bli like god i begge stilarter for ni år siden.

Krügers utvikling skyter mot himmelen - og Bolsjunov har for alvor notert seg Simen Hegstad Krügers navn som en av hans argeste rivaler, der Johannes Høsflot Klæbo var konkurrenten han var desidert mest opptatt av tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer