Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holmenkollen Skishow

Krüger lekte med konkurrentene i Kollen-tåka

OL-vinner Simen Hegstad Krüger satte samtlige konkurrenter på plass og var i en klasse for seg under Holmenkollen Skishow torsdag.

VANT: Simen Hegstad Krüger. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VANT: Simen Hegstad Krüger. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Formen er tydeligvis bedre enn det jeg trodde, sa Krüger som var raskest i prologen og gikk ut nesten 17 sekunder foran neste løper i den avsluttende jaktstarten over fem runder a 2,1 kilometer.

Det var ingen av konkurrentene som klarte å ta kommandoen i jakten på OL-mesteren i Kollentåka, og dermed vant Lyn-løperen med nesten ett minutt foran Sindre Bjørnestad Skar og Kasper Stadaas.

- Det ble en morsom dag, og jeg overrasket meg selv. Spesielt i prologen hvor jeg la grunnlaget foran jaktstarten. Det er ikke ofte man går bånn spiker som i dag. Jeg synes det meste har fungert den siste tiden, men jeg hadde ikke forventet at det skulle gått så bra her likevel, sa Krüger til NTB.

Thomas Helland Larsen var nest besteman i prologen, mens landslagsløperne som Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund fulgte henholdsvis 19 og 21 sekunder bak. Sundby tok fjerdeplassen i den avsluttende jaktstarten.

Petter Northug endte helt nede på 14.-plass i prologen og hadde 32 sekunder å hente inn på teten. Løperen fra Mosvik gikk seg opp seks plasseringer.

Supersprinten i Holmenkollen over 100 meter ble vunnet av regjerende verdensmester Ludvig Søgnen Jensen fra Bærums Verk.

Ingvild Flugstad Østberg vant kvinnenes jaktstart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media