Hegstad Krüger og Tønseth på pallen i Ulricehamn

Krüger mistet seieren i sekunddrama

Simen Hegstad Krüger klarte ikke å tukte franske Maurice Manificat på lørdagens 15 kilometer i Ulricehamn i Sverige.

NÆRE: Simen Hegstad Krüger var bare 1,1 sekunder unna seier i Ulricehamn.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NÆRE: Simen Hegstad Krüger var bare 1,1 sekunder unna seier i Ulricehamn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Til slutt ble 25-åringen nummer to. Etter en råsterk avslutning ble Didrik Tønseth nummer tre.

Manificat tok grep fra start og ledet ved passering på fem og ti kilometer, men mot slutten ble det tyngre for 32-åringen. Bak kom flere sterke løpere, deriblant nordmennene Krüger, Tønseth og Sjur Røthe.

De så ut til å ha disponert kreftene bedre enn franskmannen. Ved siste passering på 13,6 kilometer var Krüger foran Manificat med ett sekund, men mot mål gikk det for sakte, og Lyn-løperen endte 1,1 sekund bak franskmannen.

- Jeg hadde troen selv. Det verste var at jeg synes jeg hadde en god avslutning. Jeg trodde det skulle holde, men Manificat skrudde opp farten litt. Det kjennes litt bittert nå, men jeg er veldig godt fornøyd med løpet, sier Krüger til TV 2.

LØPSMASKIN: Didrik Tønseth har hatt en god sesong, men 27-åringen imponerte allerede før sesongstarten med å vinne NM-gull i terrengløp. landslagets beste utøver med joggesko på beina mener flere av lagkameratene har litt å jobbe med når det kommer til løping. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Han var imponert over Manificats avslutning.

- Han er enda et knepp seigere enn meg, smiler nordmannen.

- Jeg kommer nok til å gruble litt på hvor det ene sekundet røk, sier han.

Også Tønseth gjorde et godt løp, og i mål var treeren 8,7 sekunder bak. Sergej Ustjugov tok 4.-plassen, mens Røthe ble nummer fem, 19,9 sekunder bak Manificat.

Daniel Stock leverte et godkjent løp og ble nummer elleve, plassen foran Hans Christer Holund. Chris André Jespersen skuffet noe med sin 15.-plass, men sikret med det en meget solid norsk innsats.

Verken Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby eller Johannes Høsflot Klæbo stilte til start.