Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tusen ganger større talent enn meg

Krüger satt ut av Sundby-påstand

Martin Johnsrud Sundby mener Simen Hegstad Krüger er et tusen ganger større talent enn det han selv var i samme alder. - I så fall gjør jeg en utrolig dårlig treningsjobb, svarer Krüger.

HYLLER KRÜGER: Martin Johnsrud Sundby mener mannen som tok andreplassen på 5-mila i Holmenkollen, Simen Hegstad Krüger, er langt bedre enn det han var på samme tidspunkt i karrieren. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Simen Hegstad Krüger viste fram stadig mer av sitt enestående fysisk talent før norsk langrenn valgte å avslutte sesongen tirsdag grunnet corona-pandemien.

26-åringen vant to OL-gull og ett sølv i Pyeongchang - med sin spisskompetanse i friteknikk - og har denne vinteren blitt en av verdens beste klassiskløpere i tillegg.

I Ski Tour gjorde han en strålende tremil i klassisk og ble nr. 2 sammenlagt bak Pål Golberg. På femmila i klassisk i Holmenkollen ble den tidligere fristilsspesialisten nr. 2 bak Aleksandr Bolsjunov.

Martin Johnsrud Sundby var regnet som en klassiskspesialist før han løste fristilskoden i rundt 2011 - altså motsatt overgang av Krüger.

Sundby: - Skjønte ikke bæret

Der Sundby i flere år var verdens desidert beste langrennsløper og kapasitetskonge nr. 1, er det Hegstad Krüger som kan bli den neste og ta opp kampen med Bolsjunov i distanserenn.

IMPONERTE: Simen Hegstad Krüger imponerte stort i sesongavslutningen. Her etter Kollen-femmila sammen med Aleksandr Bolsjunov og Emil Iversen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERTE: Simen Hegstad Krüger imponerte stort i sesongavslutningen. Her etter Kollen-femmila sammen med Aleksandr Bolsjunov og Emil Iversen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Ser du litt av deg selv i Simen?

- Simen er et tusen ganger større talent enn meg, svarer Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Hvorfor det?

- Hvor gammel er gutten? Jeg skjønte ikke bæret før jeg var 28 år. Han er helt rå allerede nå. Simen har mye større potensial enn meg, tydeliggjør Sundby.

- Når det kommer fra en av tidenes beste langrennsløpere, hvor god kan Simen bli da?

- Jeg mener han allerede er bare hårfint unna å kjempe om pallen sammenlagt i verdenscupen og den gule trøya, sier den tidligere verdenseneren og lar framtidas potensial ligge i lufta.

Krügers svar til Sundby

Når Dagbladet gjenforteller hva Sundby har sagt til Simen Hegstad Krüger, blir Lyn-gutten satt ut.

- Ehh … Jeg vet ikke om det er riktig. Martin har hatt en imponerende karriere. Hvis det er sant, så gjør jeg en utrolig dårlig treningsjobb i så fall, sier Krüger til Dagbladet.

HETS: Russiske hatmeldinger har haglet inn i retning Simen Hegstad Krüger. Aleksandr Bolsjunov velger - i motsetning til fansen - å tilgi Krüger. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

- Så det er ikke sant?

- Nei, det tror jeg ikke. Men det Martin har klart å få til med det treningsarbeidet han har lagt ned, har vært en inspirasjon for meg. Jeg prøver å følge litt i de samme fotsporene, forteller 26-åringen.

Samtidig forstår han hva Sundby mener.

- Martin har nok rett i at det er andre løpere som kanskje har større talent enn ham fra ung alder. Mye av de resultatene han har, er et produkt av utrolig god trening over lang tid. Det at Martin viser det, er utrolig inspirerende, sier Krüger.

- Vi har ulike kort vi er delt ut med. Men spiller man kortene riktig, kan man bli ekstremt god, uavhengig av utgangspunkt.

- Og du sitter med bare ess i ermet?

- Jeg har i hvert fall OK kort. Så gjelder det å spille dem riktig.

Forvandling

Hegstad Krüger har tatt store steg i klassisk denne sesongen og behersker nå begge stilarter omtrent like godt.

FORBANNET: Aleksandr Bolsjunov var illsint under Ski Touren i Trondheim, og gjorde alt han klarte for ikke å snakke med journalistene. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Når jeg setter strek for sesongen, er utviklingen og resultatene i klassisk det jeg vil være mest fornøyd med. Om man bare behersker én stilart, er det bare halvparten av skirennene man kan hevde seg i. Det er frustrerende. Det er noe jeg har jobbet hardt for å endre på. Det er godt når det løsner, sier 26-åringen.

Johnsrud Sundby er ikke overrasket over at lagkompisen har løst klassisk-koden.

- Simen overgår oss alle på fysisk kapasitet. Med litt teknisk terping og pirking på skipark, klarer man å vri seg over fra det å ha en favorittstilart til å prestere like bra i begge stilarter. Vi har ikke stusset over framgangen vi rundt ham, sier veteranen.

- Har irritert meg mye

Det er noe Krüger har jobbet dedikert med i lang tid - i håp om å bli en komplett langrennsløper.

- Jeg har irritert meg mye over de gangene jeg ikke har fått til klassisk. Det er irriterende. Jeg trener like mye klassisk som skøyting, forteller han.

- Det er gøy at jeg klarer å forbedre meg der jeg ikke har vært så god. Jeg har veldig lyst til å være mer enn en ren skøytespesialist og hevde meg i alle type renn. Jeg har i hvert fall tatt et steg i riktig retning, sier langrennsesset.

- Hvordan har du klart å ta dette steget i klassisk?

- Jeg har jobbet mye med det i mange år, men hatt litt ekstra fokus på det i det siste. Jeg er nok litt mer avhengig av en god dagsform i klassisk, for da knekker jeg mer sammen teknisk enn i skøyting.

Hele Norges coronakart