NM I MERÅKER: Johannes Høsflot Klæbo satte staven mellom beina i kampen om NM-sølv og måtte fortvilet se Røa og Asker gå forbi. Video: NRK Vis mer

NM-gull på herrestafetten til Lyn

Krüger sikret NM-gull til Lyn - Klæbo trynet fra sølv

Det var aldri tvil på den siste etappen om hvor NM-gullet i stafett skulle ende opp.

MERÅKER/OSLO: Lyn tok gullet på den avsluttende stafetten av NM i langrenn i Meråker. Trioen Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger sørget for at Oslo-klubben var i en helt egen liga.

- Det ble en bra stafett. Det er klubbene som får skiløpere opp og får oss inn på laget. Jeg tror både Simen og jeg kan takke Lyn for at vi er der vi og kan representere Norge. Det er gøy å kunne gi noe tilbake og ta hjem tronen til Lyn Ski, sier Holund til NRK.

Krüger tråkket til på den siste etappen og bare økte og økte til konkurrentene bak som gikk og lurte på hverandre. Dermed kunne Lyn paradere inn til et nytt NM-gull på stafett.

BUKKET: Simen Hegstad Krüger var helt overlegen på siste etappe av NM-stafetten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BUKKET: Simen Hegstad Krüger var helt overlegen på siste etappe av NM-stafetten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Dermed later det til at formen virkelig er i anmarsj for mannen som fikk med seg to OL-gull fra Pyeongchang.

- Jeg synes det blir bedre og bedre utover. Jeg vet ikke hva jeg skal få gå i VM, men jeg tror i alle fall at formen skal være bra hvis jeg får slippe til, så jeg ser fram til det, sier Krüger til NRK.

Tjelle og Holund sørget for at Lyn gikk ut på den siste etappen i delt ledelse med Voss, men Krüger hadde få problemer med å ekspedere Voss' ankermann Thomas Fenne etter at Sjur Røthe og Vebjørn Turtveit hadde imponert på de to klassisketappene.

Skuffelse for Klæbo

Sølvet ble til en kamp melom Røa, Asker og Byåsen. Der skulle Johannes Høsflot Klæbo vise hvorfor han er utvalgt som Norges ankermann i VM.

I stedet satte han staven mellom beina og gikk rett overende midt i den siste bakken i duell med Martin Johnsrud Sundby.

- Det har ikke blitt helt den helga vi hadde håpet på. Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde, jeg går på siden og setter skien borti i sporet og da går staven på innsida, sier Klæbo.

- Jeg håper ikke det skal skje i VM. Jeg tar med meg at jeg egentlig går en bra etappe, tar igjen Martin og egentlig får mange av svarene jeg hadde håpet på, sier Klæbo til NRK etter rennet.

- Det er sjelden Klæbo gjør sånne feil, så det ble en liten lærepenge, sier NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

Dermed ble det NM-sølv til Røa, sammen med Karstein Johaug jr. og Andrew Musgrave, mens Askertrioen Eirik Asdøl, Erland Kvisle og Harald Østberg Amundsen tok sin andre strake NM-bronse.

For regjerende mester og hjemmefavoritt IL Varden Meråker, ble det bare nesten med ankermann og NM-konge Emil Iversen. Laget endte til slutt på sjetteplass.