Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krüger tok sølv da Cologna vant gull i sitt tredje OL på rad

Dario Cologna var rett og slett overlegen på 15 kilometeren.

GULL- OG SØLVVINNEREN: Dario Cologna vant sin tredje 15 kilometer i OL. Simen Hegstad Krüger tok sølv. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GULL- OG SØLVVINNEREN: Dario Cologna vant sin tredje 15 kilometer i OL. Simen Hegstad Krüger tok sølv. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): De norske gutta har foreløpig gjort rent bord i langrennsøvelsene i OL. Fredag fikk noen andre ta steget øverst på pallen.

Sveitsiske Dario Cologna (31) var sterkest fra start til slutt. Da han bare økte og økte underveis, ble det klart at de norske løperne måtte gå for en pallplass.

Nå har sveitseren faktisk vunnet øvelsen i tre OL på rad.

- Det er ikke så aller verst å ha tatt gull i tre OL på rad. Det var mange følelser, og det ligger mye hardt arbeid bak. Det var et godt øyeblikk, sier Cologna til TV Norge.

Sølv-Krüger

Simen Hegstad Krüger viste igjen at OL-gullet på skiathlon var langt fra en tilfeldighet, og tok sølv (18,3 sekunder bak). Russiske Dennis Spitsov tok bronse.

- Det var en veldig hard kamp uti der. Jeg skjønte at det var sølvet jeg kjempet om etterhvert. Dario var i en egen liga, han var ekstremt sterk. Sølv er som en seier i dag, sier Krüger til TV Norge.

Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire, Hans Christer Holund nummer seks.

- Følelsen er selvfølgelig vond å hanskes med nå, og sikkert utover kvelden og litt i morgen, før fokuset rettes mot stafetten. Det er kjipt å være så nært pallen. Jeg syntes jeg gikk bra, sier Sundby.

- Jeg er litt skuffet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Åpnet rolig

Finn Hågen Krogh var første mann ut av de norske. Han tok oppskriftsmessig ledelsen på åpningspunktet. Til seks kilometer hadde han derimot tapt den ledelsen, og var hele 13 sekunder bak ledende Calle Halfvarsson på det tidspunktet.

På åpningspunktet var det franske Maurice Manificat som tok ledelsen av favorittene. Men både Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby holdt godt følge, bare noen små sekunder bak.

Den nybakte olympiske mesteren snappet derimot ledelsen fra svenske Halfvarsson ved seks kilometer. Holund kom og dyttet ham ned.

Men fortest av alle gikk Dario Cologna.

Tapte underveis

For både canadiske Alex Harvey, Maurice Manificat og Cologna gikk forrykende i sporet.

NYE MEDALJER: Det ble nok en bra dag for Jansrud i bakken, og 15 km fristil lå lenge an til å bli en norsk medaljekamp. Foto: Bjørn Langsem / Hans Arne Vedlog, Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Sistnevnte var i en suveren ledelse ved ni kilometer.

Men Sundby, Holund og Krogh fortsatte å tape. Dermed var det Krüger som ble vårt største medaljehåp.

Etter en god avslutning holdt tiden til sølv for Krüger, som fortsetter å gjøre et strålende mesterskap.

Finn Hågen Krogh havnet til slutt på en 18. plass, ett og et halvt minutt bak Cologna.

- Jeg kom meg egentlig aldri inn i det. Sånn er det, det er kjedelig, sier Krogh til TV Norge.

- Jeg syntes jeg gjorde et bra løp, jeg åpnet i den farten jeg måtte for å holde følge. Jeg fikk det litt de siste to rundene. Jeg ga det jeg hadde i dag, forklarer Holund etter sjetteplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!