Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krig er meldt

Vålerenga har ikke tapt på 16 obligatoriske kamper og slått Rosenborg i tre av dem. Det er en god vane.

TRONDHEIM (Dagbladet): Og enda bedre for norsk fotball: Det er i ferd med å bygge seg opp fronter mellom VIF og RBK. Vi snakker ikke om uvennskap eller hat, som det heter på tribunene - det får supporterne ta seg av - men beinhard profesjonell konkurranse.

Og akkurat nå er det Rosenborg som lider.

-  Jeg tror ikke de liker å tape for oss, sier VIF-trener Kjetil Rekdal med et smil. -  Og det så du også utover i andre omgang. Men det er logisk at det blir tøft og sånn skal det være.

-  Jeg tror ikke vi heller hadde gått rundt og glist om vi hadde vært i Rosenborgs situasjon.

-  Er det en god vane for Vålerenga å slå oss, så er det ditto uvanlig for oss, sier RBK-trener Per Joar Hansen. -  Men så vidt meg bekjent har vi ennå ikke tapt poeng for dem i Tippeligaen. Så jeg tar ikke dette så høytidelig.

Avgjort på straffe

-  Vi spilte en jevn kamp og tapte tilfeldig.

Vålerenga vant på et straffespark av den klareste sorten da Vidar Riseth, tilbake etter tre og en halv måneds skadefravær, felte Bernt Hulsker med en gang etter pause. Freddy dos Santos slo ballen sikkert i mål fra merket. Og samme dos Santos var Vålerengas redningsmann da han klarerte Rosenborgs største målsjanse to minutter før pause.

 TØFFE TAK: Verken Rosenborg eller Vålerenga liker å tape når de møtes. Her takler VIFs Ardian Gashi RBKs Roar Strand. Foto: Tom E. Østhuus
TØFFE TAK: Verken Rosenborg eller Vålerenga liker å tape når de møtes. Her takler VIFs Ardian Gashi RBKs Roar Strand. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Fra det området der bare den videodømmingen som ikke finnes kan avgjøre om ballen var over streken eller ei.

-  Jeg kan ikke uttale meg om den saken, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

-  Ikke jeg heller, sier Kjetil Rekdal.

Tre ganger 1- 0 borte

Men det Rekdal si noe om er Vålerengas flytsone. Og de egenskapene laget har tilegnet seg siden Steffen Iversen kom og stengte døra for tap i fjor sommer. For sjøl om Vålerenga ikke er så veldig ulike mange andre fotball-lag, så er det likevel en massiv forskjell.

De taper ikke.

-  Og det liker jeg, sier VIF-treneren. -  Jeg liker det fordi jeg vet vi kan bli mye bedre. For det er mye rusk - vi har veldig mye å gå på.

-  Og derfor er jeg optimist.

Vålerengas tre bortekamper i Royal League er alle vunnet 1-0. Det er både praktfull utførelse og øving foran sommerens kvalifiseringskamper til mesterligaen.

-  Viktig, sier Kjetil Rekdal. -  Sjøl om vi ikke spiller god fotball hele tida, så holder vi likevel nullen. Men det er også mangler bakover - vi gjør for mange feil som lukes vekk. Og det tror jeg vi skal klare.

Sjøltilliten vokser

Det er opplest og vedtatt at Tippeligaen 2005 kommer til å handle om RBK, Brann og VIF. Det er Rekdal enig i.

-  Men jeg strekker meg ikke lenger enn til å si at jeg tror det blir sånn. Vi er et av lagene som kan vinne.

-  Dere har fått et knalltak på RBK?

-  Ja, men vi har ingen Tippeliga-poeng - det er fortsatt sju uker igjen. Det viktigste ved en seier som dette er at den bygger sjøltillit. Og vi tok et langt steg i fjor, vi kom nesten à jour med Rosenborg. Resten handler om å ta det enda et steg videre, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media