Krig i ride-OL

Det er fullt kaos etter konkurransen i feltritt.

Frankrike vil ikke gi fra seg gullmedaljen i feltritt uten videre. Nå skal gullkampen avgjøres i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Tyskland ble først utropt til vinner av konkurransen, men så ble det protestert. Bettina Hoy på det tyske laget fikk 12 straffepoeng. Tyskerne falt ned til fjerdeplass i konkurransen og gullet gikk til Frankrike.

Men tyskerne sto på, og en time etter at Hoy var straffet og Frankrike utropt til gullvinnere, omgjorde juryen sin beslutning. Plutselig var ikke tyskerne straffet likevel.

CAS har opprettet et eget kontor i Aten i forbindelse med OL. Nå er det dommerne i denne organisasjonen som skal avgjøre gullkampen.

- Vi var i utgangspunktet veldige fornøyde med den sølvmedaljen vi hadde vunnet. Plutselig ble tyskerne straffet og vi ble flyttet opp på gullplass, men gleden varte bare i en time. Det er hardt å svelge, sier den franske rytteren Cedric Lyard, som håper på medhold etter at CAS i løpet av torsdagen har behandlet saken.

(.NTB)

MESTER ELLER IKKE? Her jubler tyske Bettina Hoy for OL-gull. Hun ble senere ilagt poengstraff, for så å få poengene tilbake igjen. Kaoset er fullstendig.