«Krig» på Anfield, som trues av «nedsmelting»

Slik beskrives kuppforsøket i England.

KUPPFORSØK: Tom Hicks og George Gillett forsøkte i går kveld å kuppe Liverpool-styret, da de ønsket å fjerne to av styrerepresentantene. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
KUPPFORSØK: Tom Hicks og George Gillett forsøkte i går kveld å kuppe Liverpool-styret, da de ønsket å fjerne to av styrerepresentantene. Foto: PHIL NOBLE/REUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Det er selvfølgelig ikke første gang det brukes krigsmetaforer i idrettens verden, men sjelden har det passet bedre enn nå. For det er virkelig full splid i Liverpool-ledelsen.

I går kveld forsøkte de amerikanske eierne å fjerne klubbdirektør Christian Purslow og kommersiell direktør Ian Ayre fra et styremøte som skulle behandle to bud som er kommet inn på klubben.

Noe som neppe kan karakteriseres som noe annet enn et realt kuppforsøk.

Klubben gikk til et så sjeldent skritt som å legge ut en pressemelding om de interne konfliktene.

Komplett kaos «Anfield i krig,» skriver The Independent i dag. Og Sky Sports forsøker heller ikke dempe konflikten i sin beskrivelse: «Nedsmelting truer Anfield».

Kaoset som herjer Liverpool er komplett.

Laget leverer ikke på banen, fansen begynner å miste tålmodigheten med manager Roy Hodgson og misnøyen med de amerikanske eierne George Gillett og Tom Hicks bare øker for hver dag som går.

- Liverpool er utsatt for en krig i styrerommet. Pressemeldingen understreker behovet vårt - Hicks og Gillett er ikke gode nok for Liverpool, sier Spirit of Shankly-talsmann James McKenna til Liverpool Echo.

Ville overta styrekontrollen Det har lenge vært meldt om interessenter som har vært villige til å kjøpe ut eierne og slette klubbens gjeld. Men for første gang er det så konkret som at det er kommet inn bud som skulle opp til styrebehandling. To stykker faktisk.

Ett av budene skal være fra den amerikanske investoren og eieren av baseballklubben Boston Red Sox, John William Henry. Det andre budet er fra et ikke navngitt asiatisk konsortium.

- Styret har mottatt to strålende bud på klubben, som vil betale ned all langtidsgjeld. Det ble innkalt til styremøte for å gjennomgå disse budene og godkjenne et salg. Like før møtet forsøkte eierne å fjerne Christian Purslow og Ian Ayre, for å erstatte dem med Mack Hicks og Lori Kay McCutcheon, heter det i pressemeldingen som ble lagt ut på Liverpools hjemmeside.

Mack Hicks er sønnen til Tom Hicks og McCutcheon er visepresident i Hicks Holdings.

De ikke-amerikanske styremedlemmene mener en slik behandling av styret er i strid med engelsk lovgivning og har koblet inn advokater.

SUPPORTERMISNØYE: De amerikanske eierne er mildt sagt upopulære på Anfield. Foto: PETER BYRNE/AP
SUPPORTERMISNØYE: De amerikanske eierne er mildt sagt upopulære på Anfield. Foto: PETER BYRNE/AP Vis mer