Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Krig på isen

En kilde i Russlands OL-lag sier at kveldens ishockeykamp var avgjørende for at russerne ikke forlot OL: - Hvis amerikanerne slås, vil russerne glemme alle problemene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et dramatisk OL-døgn tyder nå alt på at Russland fullfører vinterlekene i Salt Lake City. Kveldens ishockeysemifinale reddet den helt store skandalen, sier en russisk kilde til Reuters.

På dagen 22 år etter «The miracle on ice» i Lake Placid møtes Russland og USA i kamp om finaleplass.

- Det er mer enn bare en vanlig kamp for dem. Det vil bli krig, ikke som den kalde krigen, men mer en reell krig på isen. Det betyr alt for dem nå, sier den russiske kilden.

- Hvis de amerikanerne slås, vil russerne glemme alle problemene, alle de «merkelige» avgjørelsene, og alt annet som har rammet dem.

Russere på hjemmebane ville ikke skjønt det hvis hele den russiske OL-troppen samme dag som ishockeyheltene skulle på isen.

NHL-stjernene Pavel Bure, Sergei Fedorov, Alexei Yashin og Nikolai Khabulin spiller for hele landets ære og stolthet i kveld.

- Dette er mer enn en kamp for disse gutta, det er et «være eller ikke være» for dem og deres folk, sier den anonyme kilden til Reuters.

  • Kveldens semifinale starter kl. 00.15.
Hele Norges coronakart