Krigen avverget

Etter misset straffe og tyrkisk hån fikk David Beckham det han kalte en ørefik i tunnelen på vei til pause. Hadde det ikke vært for Pierluigi Collina, verdens beste dommer, ville det blitt krig i Istanbul.

LONDON (Dagbladet): For Collina tok umiddelbart grep da han så at det var på vei til å bli mer enn fysisk tøff fotball mellom Tyrkia og England. Og så kalte han David Beckham inn på teppet i dommergarderoben. Hvor han fortalte Englands landslagskaptein at kampen var for viktig til å ende i slagsmål.

Og at en EM-plass i Portugal var viktigere enn revansj på tyrkeren som slo.

- Han ba meg fortelle spillerne i garderoben at vi ikke måtte bli dumme, sier David Beckham. - At det sto for mye på spill. Og det var det jeg gikk tilbake og gjorde - jeg sa vi måtte være samlet, konsentrerte og ikke la oss påvirke av den truende atmosfæren.

- Og det virket hele veien til Portugal.

Mistet fotfestet

Kampen var 36 minutter gammel da Liverpools Steven Gerrard ble tatt i straffefeltet etter et godt initiativ på vei mot mål. David Beckham la selvfølgelig ballen på merket. Men da sikkerheten sjøl skulle gi England 1- 0 mistet standbeinet feste.

Og så gikk muligheten 10 meter over mål.

- Jeg gled, mer er det ikke å si om det, sier Beckham. - Det har regnet mye her nede, begge straffefeltene var veldig bløte og venstrebeinet mitt bare forsvant. Men det spiller ingen rolle nå - vi trengte ikke det målet.

- Og resultatet vi fikk, forteller hvor godt vi kjempet sammen og hvor viktig det er for hver og en av oss å spille for England.

Alpay var synderen

Aston Villa-stopper Alpay får i dag garantert en omgang i engelske aviser når han reiser hjem til jobben i Birmingham. Det var nemlig han som hånet Beckham etter straffemissen. Og oppildnet av gleden fortsatte han mobbinga på vei til pause.

Med den lille ørefiken som kunne utløst skandale.

- Det var ikke bare det jeg fikk over øret - han sa noe jeg ikke likte om moren min også, sier Becks. - Men vi snakker ikke mer om det nå, det er historie. Det som er viktig er at England skal til EM.

Og måten de gikk dit på var solid nok. Best før pause burde England ha ledet uavhengig av kapteinens straffemiss. Men det manglet noen centimeter her og der - akkurat slik Tyrkia manglet de samme marginene etter pause.

Og så ble det til slutt deling.

Uten blå øyer og etterspill.

Oobs:</B> Han bommet visst...