Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kriger for Norge

Det norske folk må tenke akkurat hva de vil: - Norge har et knallag i VM i St. Petersburg selv uten de største stjernene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRHUS (Dagbladet): Det mener Isabel Blanco, som fikk gjennomgå under kampen mot Ukraina, men dama tåler det meste og gledet seg over norsk seier.

-  Jeg har sagt det tusen ganger før, og jeg sier det gjerne igjen: Når noen spillere blir skadet, er det alltid noen som har stått i skyggen som tar ansvar. Derfor finnes jeg ikke redd, sier Norges krigerske strekspiller til Dagbladet.

Dødsgøy

Ukraia ble aldri en målestokk i Norges åpningskamp i åttenasjonersturneringen. Seierssifrene 24- 17 forteller først og fremst om bunnsolid keeperspill av Kjersti Beck (redningsprosent på 54) og et kompakt forsvarsspill. Men det forteller også at savnet etter Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Linn Kristin Riegelhuth framover på banen ikke nødvendigvis trenger å bli så stort som fryktet.

Bildet av Isabel Blanco forteller nemlig det meste: Norge har fortsatt spillere med en innstilling det lukter svidd av.

-  Vi er mange spillere som er crazy. Råskap er hvert fall ikke noe vi mangler, sier Isabel Blanco.

-  Det norske folk må tenke hva de vil. Vi har et kjempebra lag som kan hevde seg helt i toppen. Du ser det jo i dag - mange av jentene tar sjansen når den kommer. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen. For dette er jo dødsgøy.

Ikke bekymret

Dødsgøy så det ut som Kristine Lunde hadde det også. Særlig i 2. omgang spilte Blancos lagvenninne i Aalborg ut registeret sitt - og endte til slutt med sju scoringer, fem av dem etter pause.

Og fordi Lunde har gått ut offentlig og annonsert at hun vil være sjef, føltes det ekstra deilig å innfri.

-  Jeg synes jeg gjorde mye bra både i forsvar og angrep. Det er vel forsvaret som har vært min svake side, men når jeg tar styringa vet jeg jo hvor bra jeg kan være, sier Kristine Lunde.

I likhet med Blanco er hun ikke bekymret for den lange skadelista i den norske troppen - som ble enda lenger i går, etter Linn J. Sullands overtråkk og Ragnhild Aamodts kink i ryggen. VM skal ikke være i fare for noen av dem.

-  Jeg følger ikke så mye med på det som blir skrevet om skadeproblemene våre. Jeg kan skjønne de som tror vi ikke har et slagkraftig lag, men jeg vet at vi har et kjempelag, sier Lunde til Dagbladet.

Hun fikk mange godord av både landslagssjef Marit Breivik og lagvenninnene for storspillet mot Ukraina.

-  Kristine er rett og slett en klassespiller. Hun er bare dritgod. Dette VM blir hennes gjennombrudd, spår Isabel Blanco.

Mye å gå på

Breivik tar enda hardere i:

-  Kristine var ekstremt god i forsvar og angrep. Hun var dirigenten framover, men aller mest begeistret er jeg over at hun var så god i forsvar. Der var hun mye bedre enn tidligere. Hun har tydeligvis jobbet med det, skryter Breivik.

Landslagssjefen har likevel en del å jobbe med. Allerede i dag møter Norge Frankrike, og i morgen venter VM-favoritt Russland. I de kampene må treffprosenten opp og de tekniske feilene ned.

-  Forsvarsspillet var bra, men vi må fortsatt bli skarpere og bedre i kontringsspillet. Det er mye å gå på når det gjelder presisjonen i angrep. Likevel har jeg en veldig ro, sier Marit Breivik.

-  For vi har heldigvis 14 dager til å bli bedre på.

FIKK BANK: Isabel Blanco fikk tøff nærkontakt med gulvet.
KJEMPET: Isabel Blanco er ingen frøken på banen. De urkainske jentene slåss så godt de kunne, men kom til kort mot en krigersk strekspiller fra Norge.
TOPPSCORER: Kristine Lunde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!