Kriget om å kjøre saktest

Ferraris totale dominans og et regelsett som gjør det omtrent umulig å kjøre forbi, gjør Formel 1 kjedeligere og kjedeligere. I går satte sporten en ny foreløpig bunn-notering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SILVERSTONE (Dagbladet): Under kvalifiseringen på Silverstone-banen i går kjempet førerne om hvem som kunne kjøre saktest. Parodien var fullkommen og publikum ble snytt.

Absurd taktikeri tok fullstendig overhånd. Under den første kvalifiseringsrunden fryktet de fleste teamene at det ville begynne å regne under selve kvalifiseringen. De langsomste i prekvaliken starter først, derfor ville alle kjøre saktest, og få kjøre kvalifiseringsrunde før regnet kom.

For publikum var det ikke annet enn en farse å se biler som gjør over 300 km/t, trille rundt banen i 50 - eller stoppe helt opp i siste sving før mållinja.

Taktisk snurr

Michael Schumacher var ikke av dem som kjørte sakte. I stedet valgte han å snurre Ferrarien sin med vilje. Spurt av tv-kanalen ITV om hvorfor han snurret, svarte han:

-  Av taktiske grunner.

Juan Pablo Montoya stoppet helt opp og kom i mål 15 sekunder bak Jenson Button, som kjørte så fort han kunne. Begge Jaguar-førerne var med vilje over 20 sekunder bak.

Massiv kritikk

Formel 1 er under massiv kritikk fra media og fans. De siste åra har langt færre tilskuere kommet til løpene, og færre ser tv-sendingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.