Kriget seg til seier

Sparta fikk en høydramatisk retur i eliteserien i ishockey etter en snau måned i coronakarantene. Østfoldingene vant 5-4 borte mot Vålerenga på straffeslag.

Oslo 20201215. 
Sparta jubel etter at de vant ishockeykampen mellom Vålerenga – Sparta på Jordal Amfi.
Foto: Jil Yngland / NTB
Oslo 20201215. Sparta jubel etter at de vant ishockeykampen mellom Vålerenga – Sparta på Jordal Amfi. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdagens oppgjør måtte avgjøres på straffer da det sto 4-4 etter tre perioder og en målløs forlengning. Der var Sparta sterkest og scoret to ganger på fire forsøk, mens Vålerenga bommet på alle.

Det var knyttet spenning til Spartas seriecomeback etter at østfoldingene i november hadde hele 17 spillere med påvist koronasmitte. Mange lurte på hva slags forfatning de ville være i etter nesten fire uker uten konkurranse.

Svaret kom kjapt i Jordal Amfi. Gjestene var heltente og ledet 2-0 allerede etter ti minutter. Svein Petter Falk-Larssen og Mattias Nilsson scoret begge i overtallsspill med få minutters mellomrom.

Ga seg ikke

Vålerenga fikk svi for å pådra seg to tidlige utvisninger, men hovedstadslaget slo hardt tilbake i 2. periode. Først reduserte Kalle Ekelund, mens Martin Røymark seks minutter senere gjorde 2-2 da Sparta var i undertall. Tommi Taimi sendte deretter vertene i føringen på tampen av perioden.

Da så VIF ut til å ha fått kampen i riktig spor mot en motstander uten kamprytme, men Sparta-spillerne ga seg ikke. Sander Thoresen utlignet til 3-3 etter vel 42 minutter, og Niklas Roest ordnet 4-4 med under fem minutter igjen. Igjen ble hjemmelaget straffet for å ha en spiller i utvisningsboksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer