OPPTØYER:  I VM-byen Rio de Janeiro brøt opptøyer ut denne uka. Nå kommer landets største kriminielle organisasjon, PCC, med sterke terrortrusler mot fotball-VM.  Foto: MARCELO SAYAO / EPA / NTB SCANPIX
OPPTØYER: I VM-byen Rio de Janeiro brøt opptøyer ut denne uka. Nå kommer landets største kriminielle organisasjon, PCC, med sterke terrortrusler mot fotball-VM. Foto: MARCELO SAYAO / EPA / NTB SCANPIXVis mer

Kriminell organisasjon lover terrorangrep mot Brasil-VM

Har tidligere stått bak et angrep der 100 politimenn døde.

(Dagbladet): Det er Brasils største kriminielle organisasjon som kommer med trusselen. I fjor sto de bak et angrep som tok livet av over 100 politimenn.

Nå lover de en mengde terrorangrep under verdensmesterskapet i fotball som avholdes neste sommer, skriver Daily Mail.

Fengselsbytte Bakgrunnen for trusselen som politiet har mottatt, er flyttingen av en rekke fanger til et høysikkerhetsfengsel i Sao Paulo.

Organisasjonen kjent som PCC har flere ledere som sitter i fengsel. De har satt i gang en rekke aksjoner fra innsiden av fengslene ved hjelp av mobiltelefoner.

Presidente Bernardes ved Sao Paulo er høysikkerhetsfengslet som er foreslått. Der er mobilsignalene blokkert.

Tror ikke på angrep - Jeg tror ikke en kriminiell organisasjon kan true et arrangement som VM, sa Brasils idrettsminister Aldo Rebelo onsdag ifølge France24.com.

 LEDER I FENGSEL:  Lederen for PCC Marcos Willians Herbas Camacho soner en livstidsdom etter å ha tatt livet av en dommer i 2003. Foto: AP / NTB SCANPIX
LEDER I FENGSEL: Lederen for PCC Marcos Willians Herbas Camacho soner en livstidsdom etter å ha tatt livet av en dommer i 2003. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er en gruppe som må bli tatt seriøst, og som blir nedkjempet akkurat som alle andre kriminielle organisasjoner. Informasjonen vi har fått så langt, indikerer ikke at noen angrep vil forekomme, sier Sao Paulos sikkerhetskontor i en uttalelse.

Mandag kveld brøt det ut opptøyer i Rio de Janeiro etter en lærerdemonstrasjon. Storbyen skal arrangere sju kamper inkludert finalen.

 OPPTØYER:  Denne uka brøt det ut nye opptøyer i Rio de Janeiro. Foto: ANTONIO LACERDA / EPA / NTB SCANPIX
OPPTØYER: Denne uka brøt det ut nye opptøyer i Rio de Janeiro. Foto: ANTONIO LACERDA / EPA / NTB SCANPIX Vis mer