KAN JUBLE: Gro Hammerseng og Larvik kan juble etter at de slo Krim Mercator på bortebane. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
KAN JUBLE: Gro Hammerseng og Larvik kan juble etter at de slo Krim Mercator på bortebane. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

Kriminelt bra av Larvik - klare for finale

Herjet på bortebane.

Krim Mercator-Larvik, 19-27 (9-13) Champions League, semifinale kamp to. Sammenlagt, 43-49. Larvik videre.

(Dagbladet): Larvik måtte gå offensivt ut i Slovenia mot Krim Mercator i semifinalen i Champions League. De norske jentene hadde nemlig tapt det første oppgjøret på hjemmebane med sifrene 22-24.

- Det er bedre å ligge under med to enn å lede med ett dersom man skal gå offensivt ut, sa Cecilie Leganger i forkant av møtet.

Hver sine måltørkeperioder i første Og Larvik brukt ikke langt tid på å notere seg for dagens første ved Karoline Dyhre Breivang, men etter det sa det stopp - i hvert fall en liten periode.

For Larvik scoret ikke sitt mål nummer to før kampen var ni minutter gammel, og i mellomtiden hadde Krim notert seg for fire.

Så var det imidlertid Krim Mercator sin tur til å slite foran mål, også verre enn hva de norske jentene gjorde. For fra omkring sju og et halv minutt ut i kampen og fram til det 19. minutt scoret ikke slovenerne.

Dermed snudde Larvik kampen fra 1-4 til 9-4, og til pause var stillingen 13-9 i favør de norske jentene.

Gode i forsvar Larvik fortsatte der de slapp, og Krim brukte nye fem minutter på å score sitt første mål i den andre omgangen.

JUBLET: Larvik-spillerne slapp jubelen løs etter kampslutt i Ljubljana. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
JUBLET: Larvik-spillerne slapp jubelen løs etter kampslutt i Ljubljana. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer

Men nå slet begge lag med å score, men så lenge Larvik beholdt en to-tre-målsledelse, ville de være klare for sin andre finale noensinne i Champions League.

Og det gjorde de. På stillingen 17-11 til Larvik tok Krim Mercator time-out, der de endret på presset sitt i forsvar. Men det hjalp så lite for slovenerne, til Larviks store glede. Med 27-19 var Larvik klare for finalen!

Andre finale Dette var fjerde året på rad at Larvik befant seg i semifinalen i Champions League, og sjette gangen totalt. Kun én gang tidligere har laget tatt seg til finalen, men da gikk de til gjengjeld helt til topps. Det var i 2009/10-sesongen, og i år har de en sjanse til å gjenta bedriften.

Larvik møter ungarske Gyõr, som har Heidi Løke på laget, i finalen. Hun ble toppscorer for sitt lag i deres siste semifinale, da de vant sammenlagt med ett mål på tross av et ettmålstap i kampen. Finalene spilles i starten av mai.

STOPPET SLOVENERNE: Tonje Larsen og Larvik stoppet Andrea Penezic og Krim Mercator i den andre semifinalen. Nå er Larvik klare for finale i Champions League. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
STOPPET SLOVENERNE: Tonje Larsen og Larvik stoppet Andrea Penezic og Krim Mercator i den andre semifinalen. Nå er Larvik klare for finale i Champions League. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer