Kriminelt god

RYKKINN (Dagbladet): Bækkelaget-FTC Budapest 23-21. Cecilie Leganger (25) hentet ut sitt aller beste da Bækkelaget var i ferd med å rote bort viktige Champions League-poeng mot slutten av kampen i går.

Dermed bekreftet superkeeperen det som etter hvert har vist seg å være en klar trend:

Hun har sine beste redninger når det teller som mest.

I går holdt hun buret reint de siste tre og et halvt minuttene - og ble helt avgjørende med tre utrolige reaksjonsredninger på stillingen 23- 21.

Andre superredninger som hun først og fremst huskes for, har også kommet helt i sluttsekundene:

Øyeblikkene

 • VM-finalen i 1999: På stillingen 18- 18 i VM-finalen mot Frankrike i Oslo Spektrum reddet Cecilie Leganger skudd fra storscoreren Nodjialen Myaro 15 sekunder før slutt i ordinær tid. Så vant Norge VM-gull etter fire ekstraomganger.
 • Champions League sist helg: På stillingen 26- 26 etter full tid reddet Cecilie straffekast mot spanske Ferrobus Mislata i Valencia - etter først å ha foretatt en fantastisk dobbeltredning bare sekunder tidligere. Dermed berget Bækkelaget et viktig poeng.

  - Jeg så den redningen på TV. Straffeskytteren var helt hvit i trynet før hun kastet. I slike situasjoner er hun helt sjef. Hun har en utrolig sterk psyke, sier Legangers personlige rådgiver Oddvar Bjørnestad.

  Spenningsnivå


  Han forklarer det med at Cecilie elsker utfordringer.

  - Hun er ekspert i å holde buret reint når laget trenger det som mest. Men slik er Cecilie, hun simpelthen elsker thrillere. I fritida leser hun til og med spenningsromaner av den svenske krimforfatteren Henning Mankell, smiler han.

  Leganger sjøl forklarer fenomenet med at spenningsnivået er høyest mot slutten av kampene.

  - Jeg jobber med å overbevise meg selv om at alle redninger er like viktige. Men uansett kommer ikke de avgjørende situasjonene etter fem minutter i en kamp. Derfor er det også lettere å falle ut i de periodene som ikke føles som de mest kritiske.

  Nær avansement


  Med seieren i går har Bækkelaget også tatt et langt skritt mot avansement fra gruppespillet i pulje B i Champions League.

  Laget ligger i øyeblikket på andre plass i pulja og kan avgjøre selv med gode resultater i de to siste puljekampene. De to beste går videre til mellomrunden.

29 REDNINGER: Leganger hadde hele 29 redninger på 50 skudd i går.