KALD VELKOMST: Cesc Fabregas spilte de siste minuttene for Barcelona etter overgangen fra Arsenal. På overtid ble han felt bakfra av Real-back Marcelo. Foto: Josep Lago, AFP/Scanpix
KALD VELKOMST: Cesc Fabregas spilte de siste minuttene for Barcelona etter overgangen fra Arsenal. På overtid ble han felt bakfra av Real-back Marcelo. Foto: Josep Lago, AFP/ScanpixVis mer

- Kriminelt og bestialsk

Xavi tror Marcelo prøvde å skade Fabregas.

(Dagbladet): Barcelona - Real Madrid 2-2, 5-4 sammenlagt.

Barcelona-kaptein Xavi sier han tror Reals brasilianske back Marcelo var ute etter å skade debutant Cesc Fabregas i situasjonen som utløste en heftig møljekrangel på overtid i den spanske supercupfinalen i går.

- Du kan være aggressiv eller overentusiastisk, men Marcelo gikk inn for å skade Cesc. Det er bra at rettferdigheten seiret, sier Xavi i et intervju oversatt til engelsk av Goal.com.

Som i de fire oppgjørene mellom de spanske storklubbene i vår, gikk det også hardt for seg i går kveld.

- Patetiske Xavi beskylder Real Madrid for å gå inn for å ødelegge kampen med stygt spill.

- Real Madrid framstår som patetiske, sier Xavi ifølge Marca.

Han bruker ordene «kriminelt» og «bestialsk» om Marcelos felling av Fabregas.

Også i mai i år, da det stormet som mest under de fire El Clasico-møtene på under tre uker, kalte Xavi motstanderne for «patetiske».

- Vil spille som menn Real-trener Jose Mourinho henviser til TV-bildene og dommerne.

- Dommeren må straffe det han mener er straffbart. Vi forsøker å spille som menn, og ikke falle i bakken ved den minste berøring, sier han ifølge Real Madrids egen nettside.

Ellers er han fornøyd med spillet, og mener laget hans er bedre enn i fjor. Mourinhos tidligere lag har gjerne slått til for fullt i hans andre sesong.

- Vi føler at vi spilte to veldig gode kamper totalt sett. Laget er bedre enn det var i fjor. Jo lenger du arbeider med folk, jo bedre er forutsetningene for å få en god sesong. Vi har spilt ni kamper i oppkjøringen til sesongen, og vist oss bedre enn i fjor i de to siste. Jeg er fornøyd med framgangen til mine menn, sier portugiseren.

SINT XAVI: Lionel Messi sitter på bakken med smerter, mens Dani Alves diskuterer med portugiserne Ronaldo og Pepe. I midten Barcelona-kaptein Xavi, som mener Real framstår som «patetiske». Foto: Andres Kudacki, AP/Scanpix
SINT XAVI: Lionel Messi sitter på bakken med smerter, mens Dani Alves diskuterer med portugiserne Ronaldo og Pepe. I midten Barcelona-kaptein Xavi, som mener Real framstår som «patetiske». Foto: Andres Kudacki, AP/Scanpix Vis mer