HAR IKKE SPILLERE: Det danske landslaget sliter med å finne noen som kan spille under den pågående konflikten. Her er (f.v.) Jonas Knudsen, Yussuf Poulsen, Christian Eriksen,Lasse Schone, Pione Sisto og Henrik Dalsgaard etter tapet mot Kroatia under årets VM-sluttspill. Foto: AFP PHOTO / Johannes EISELE
HAR IKKE SPILLERE: Det danske landslaget sliter med å finne noen som kan spille under den pågående konflikten. Her er (f.v.) Jonas Knudsen, Yussuf Poulsen, Christian Eriksen,Lasse Schone, Pione Sisto og Henrik Dalsgaard etter tapet mot Kroatia under årets VM-sluttspill. Foto: AFP PHOTO / Johannes EISELEVis mer

Spillerstreiken i Danmark

Krisa fortsetter for det danske landslaget: Andredivisjonslag nekter å hjelpe

Den pågående konflikten mellom Det danske fotballforbundet (DBU) og fotballspillerne kan gi utestengelse og millionbot for landslaget.

Spillerne i de danske andredivisjonsklubbene Brønshøj Boldklub og Frem opplyser at de ikke vil redde fotballandslaget fra en mulig millionbot og utestengelse.

Det er den pågående konflikten mellom Danmarks fotballforbund (DBU) og fotballspillernes egen forening som har gitt de danske andredivisjonsspillerne den unike muligheten.

Onsdag spiller Åge Hareides menn treningskamp mot Slovakia, og søndag har danskene sin første kamp i nasjonsligaen når de etter planen skal møte Wales. Nordmannen kommer ikke til å lede noen av kampene etter at alle spillerne han hadde tatt ut, meldte forfall.

Spillerforeningen har, som følge av konflikten med DBU, oppfordret alle danske spillere til å takke nei til å spille de to kampene denne uken. Dersom danskene ikke klarer å stille lag mot Wales på søndag, venter bøter i millionklassen og en mulig utestengelse fra internasjonale turneringer.

Pressemeldingene fra Brønshøj Boldklub og Fram sent mandag kveld er derfor svært dårlig nytt for forbundet, som i øyeblikket står uten en eneste spiller til kampene mot Slovakia og Wales.

Forbundet har heller ikke fått på plass en reservetrener for Hareide og hans assistent Jon Dahl Tomasson. Ifølge Ekstra Bladet har forbundet rettet en henvendelse til tidligere Helsingør-trener og FC København-spiller Christian Lønstrup, men raskt fått tilbudet avslått.