Krisa fortsetter i Start etter 0-4 hjemme mot Odd

Ikke tatt poeng siden juli.

•Start - Odd 0 - 3 (0 - 3)

(Dagbladet): Det var aldri noe håp for Start i dag, som sårt trengte en seier om de skal spille i Tippeligaen neste år.

Kristiansand-laget står uten seier siden 4. juli, og det så ikke bra ut da de etter drøye ett minutt måtte hente den første ballen ut av nettet.

Rafik Zekhnini fikk ballen fra Thomas Grøgaard på venstre sida, vred seg om og klinte ballen i det nærmeste hjørnet, like før kampuret bikka for ett minutts spill.

Ga seg ikke Med en så god start for bortelaget, kunne det bare bli bedre. Odd fortsatte å presse på, og bare tre minutter etter scoringa var de nær 2-0, da Olivier Occéan fikk stå nærmest alene ved femmeteren.

Occéan klarte ikke å styre ballen inn i mål, men etter elleve minutter fikk Odd igjen uttelling.

På en corner fikk Bentley stå alene ved bakerste stolpe, og kunne ta seg god tid før han økte ledelsen til de hvitkledde.

Drøye ti minutter etterpå var det Fredrik Nordkvelle sin tur til å vise seg fram, etter at Hodnemyr rotet med en klarering. Nordkvelle klinte til, men Håkon Opdal fikk noen fingertupper på ballen og sendte den i tverrliggeren.

Tosifra for Occéan Starts første, gode mulighet til å forhåpentligvis få seg et mål, kom ikke før det var spilt nærmere 30 minutter. Da stormet Ajer og Salvesen mot Odd-målet, men dessverre for hjemmelaget ble det ikke mer enn det.

OPPGITT: Håkon Opdal så ikke blid ut etter han måtte plukke den fjerde ballen for kvelden ut av målet. Ole Jørgen Halvorsen jubler for 0-4 målet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
OPPGITT: Håkon Opdal så ikke blid ut etter han måtte plukke den fjerde ballen for kvelden ut av målet. Ole Jørgen Halvorsen jubler for 0-4 målet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Til tross for Odds tette kampprogram i det siste, viste de at de har mer enn nok energi til kamper.

Etter drøye 29 minutter kom Occéan så å si alene mot Opdal, men keeperen gjorde alt riktig og sørga for at spissen skøt langt utafor.

Men så, fem minutter seinere, skulle han få sin revansje. Fredrik Nordkvelle ble felt av Owello, og dommer Lundby pekte rett mot straffemerket. Occéan tok steget fram, og scora sitt tiende mål for sesongen.

Våknet Det stod 0-3 til pause, og kaptein Kristoffer Ajer var ikke så veldig fornøyd i intervjuet med Cmore.

- Vi slipper inn tre mål for fjerde gang nå, og vi klarer ikke hente dem opp igjen om vi ikke slutter med de personlige feilene, sa Ajer i pausen.

Etter hvilen var det et helt annet Start-lag ute på gressmatta. Mons Ivar Mjelde sendte på den ene unggutten etter den andre, og en av de som fikk vist seg fram var 17-åringen Mathias Rasmussen, som kun har spilt 40 minutter i årets Tippeliga.

Bare tre minutter ut i andreomgangen fikk han en herlig pasning fra Ajer, men istedenfor å ta seg god tid der han kom helt alene mot Opdal, prøvde han å skyte på direkten. Dessverre for den meget raske unggutten gikk skuddet langt over.

Snytt for straffe? Start besøkte Odds banehalvdel mye oftere enn i førsteomgangen, og etter 70 minutter fikk de en corner.

STRAFFE: Owello felte Nordkvelle i førsteomgangen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STRAFFE: Owello felte Nordkvelle i førsteomgangen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Ballen gikk over de fleste, men da Alexander Ray de John ble hektet bakerst, ropte gulkledde både på tribunen og banen på straffe.

Dessverre for hjemmelaget vinket dommeren spillet videre, men det så ut som hjemmelaget ble snytt for en straffe der.

I steden ble det Odd som fikk en ny scoring, da Occéan headet til Halvorsen som dempa ballen på brystet før han klinte til og sørget for 4-0-seier.

Start prøvde å få en scoring på slutten, men Rossbach tettet igjen da Håbestad prøvde seg mot mål, og det endte 0-4 på Sør Arena.

- Mange hakk under Odd Etter kampslutt var kaptein Ajer litt mer fornøyd, men mener de slipper inn alt for enkle mål.

- Det er mange sjanser vi kan sette, men vi er mange hakk under Odd, sa Ajer til Cmore.

Odds Espen Ruud var litt blidere, spesielt siden de hevet seg mange hakk etter kampen mot Sarpsborg tidligere denne uka.

JUBLET: Odds keeper Sondre Løvseth Rossbach jubler her etter 0-3-målet til Odd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
JUBLET: Odds keeper Sondre Løvseth Rossbach jubler her etter 0-3-målet til Odd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Vi skulle heve oss, og det gjorde vi. Annet enn den førsteomgangen mot Sarpsborg, synes jeg vi har vært gode lenge. Nå må vi holde det, sa Ruud til Cmore, som la til at torsdagens kamp mot Borussia Dortmund blir spennende.