Krise: - Helsvart

- Jeg må ta meg selv i nakken, forteller Johannes Thingnes Bø til Dagbladet etter nok en svak prestasjon.

BOM: Det ble hele fem bom for Johannes Thingnes Bø på dagens sprint i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BOM: Det ble hele fem bom for Johannes Thingnes Bø på dagens sprint i Oberhof. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERHOF/OSLO (Dagbladet): De norske skiskytterne var endelig tilbake i aksjon etter jul med sprint i tyske Oberhof.

Sturla Holm Lægreid imponerte og tok tredjeplassen på sprinten i Oberhof. Det ble en helsvart dag for Johannes Thingnes Bø, som bommet fem ganger og ble nummer 28.

- Dette var ikke noe stor dag, innrømmer han til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg er ikke vant til å være så ræva. Jeg er ikke vant til å være i disse situasjonene. Jeg må slutte å akseptere at det skal være sånn. Jeg må bestemme meg mer. Jeg bør få en reaksjon. Sånn som da jeg ble nummer 20 på fellesstarten før jul. Det må ikke bli en tendens. Jeg må ta meg selv i nakken, forteller han.

SKUFFET: Johannes Thingnes Bø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Johannes Thingnes Bø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Bare trist

For det skulle ikke bli et gledelig gjensyn med konkurransene for Johannes Thingnes Bø. 28-åringen har slitt denne sesongen, men fortalte Dagbladet tidligere denne uka at han har jobbet med skytinga i løpet av jula.

Dermed håpet han på en positiv reaksjon på dagens sprint.

Det ble det altså ikke for Bø, som kollapset fullstendig på første skyting. Stryningen bommet tre ganger og ødela løpet tidlig. Det ble slettes ikke bedre på andre skyting, og han bommet to nye skudd.

- Uffa meg, det er en av de svarteste dagene i hans karriere. Han kommer skikkelig skjevt ut i det første løpet i OL-året. Det er ikke bra, mente NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Thingnes Bø forklarer kollapsen på første skyting slik:

- Dette var ikke noe stor dag. Jeg vet ikke hvor jeg bomma. Jeg sitter igjen som et spørsmålstegn. Jeg følte at jeg var veldig heldig med vindforholdene og da hadde jeg en plan om å bare prøve. Så når vinden kommer så er det ikke lett. Så selv om jeg bommer så tar jeg meg det, sier han til Dagbladet.

Thingnes Bø var langt nede da han ble intervjuet av pressen etter løpet.

- Det er bare trist egentlig. Det er en trist prestasjon, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet.

- Jeg må rett og slett blir bedre. Dette holder ikke. Jeg må slutte å syte og slutte å være lei meg, sier en åpenhjertig Thingnes Bø.

Lægreid imponerte

Sturla Holm Lægreid bommet ett skudd på første skyting, men leverte strålende på siste skyting. Dermed ble det 9 av 10 treff på Lægreid som med det leverte en solid prestasjon og har et fint utgangspunkt foran jaktstarten.

- Det var tøft, det er en kamp, men jeg følte jeg kjempet bra i dag. Ingenting kom gratis og jeg jobba for alle skudda. Jeg tok ingen hvileskjær i løypa. Da får jeg betalt for det med et godt løp, også får vi se hva det holder til resultatmessig, sier Lægreid til Dagbladet.

I FORM: Sturla Holm Lægreid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I FORM: Sturla Holm Lægreid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Om det blir pallplass eller topp seks er ikke så stor forskjell for meg, fordi det er jaktstarten jeg ser fram til fordi det er min favorittøvelse, sier Lægreid.

I morgen er det miks-stafetter for skiskytterne, mens på søndag får Lagreid utnyttet den gode sprinten på jaktstarten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer