Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Krise er i Irak og Darfur

Men ikke i Viking, mener Allan Gaarde.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det brenner allerede under føttene til Viking-trener Tom Prahl etter den elendige åpningen på sesongen.

Viking hadde medaljeambisjoner før sesongen, men står med fattige to poeng på fem kamper. Men kaptein Allan Gaarde har vært med på verre sesongåpninger.

- Da jeg spilte i Aalborg, sto vi med fire poeng etter sju kamper to år på rad. Den gang endte vi på henholdsvis 4. og 5. plass. Jeg er selvsagt bekymret over at vi ikke har vunnet en kamp, men krise er det ikke. Det er krise i Irak og Darfur, ikke i Viking, sier Gaarde til Dagbladet.no.

Tar selvkritikk

Gaarde har også måttet tåle mye kritikk for sitt eget spill de første fem kampene - og innrømmer selv at han ikke har prestert godt nok.

- Jeg har ikke levd opp til det som forventes av meg, sier han.

- Men det begynner å bli tungt og måtte forklare etter hver kamp hvorfor vi ikke vinner. I dag synes jeg vi hadde fortjent mer. Vi ga dem en skikkelig fight, mener Gaarde.

Han får ikke umiddelbart gehør hos trener Tom Prahl. For Viking produserte knapt en eneste klar målsjanse i løpet av de nitti minuttene de var i aksjon i hovedstaden.

AVVISER KRISE: Allan Gaarde sier det er tungt, men at det ikke er krise i Viking. Foto: EIRIK H. URKE
AVVISER KRISE: Allan Gaarde sier det er tungt, men at det ikke er krise i Viking. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

Tatt på senga

- Vi må bare erkjenne at det er alt for dårlig. Men det var en dårlig fotballkamp, og det føltes som om det var to lag som var presset som møtte hverandre, sier Prahl til Dagbladet.no ettet den nitriste forestillingen mot fjorårets seriemester.

- Vi hadde ikke forutsatt at Vålerenga skulle være så defensive, sier svensken.

Han mener det tidlige målet til Vålerenga drepte det som var av åpninger på Ullevaal.

- Vi forsøker å endre matchbildet med de byttene vi gjør, og klarer det delvis, oppsummerer han. Men både han og Viking-fansen har grunn til å være bekymret. Og vet at det er ham selv som har det største presset etter ørkenvandringen på Ullevål-matta.

- Nå har vi bare spilt fem kamper, men det er klart at vi ikke kan fortsette som dette her, sier Prahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling