VANT IGJEN: Dario Cologna. FOto: Bildbyrån
VANT IGJEN: Dario Cologna. FOto: BildbyrånVis mer

Tour de Ski

Krise for de norske favorittene. Cologna herjet igjen

Sveitsiske Dario Cologna har virkelig funnet storformen i Tour de Ski. I dagens 15 kilometer jaktstart parkerte han konkurrentene.

LENZERHEIDE / OSLO (Dagbladet): Dario Cologna vant gårsdagens 15 kilometer klassisk, og i dag bekreftet sveitseren at han er i god form.

Han rykket fra Ustjugov allerede etter tre kilometer, og den russiske bjørnen hadde ingen sjanse til å svare.

JOBBET GODT SAMMEN: Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby. Foto: BIldbyån
JOBBET GODT SAMMEN: Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby. Foto: BIldbyån Vis mer

Det ble rett og slett en parademarsj for 31-åringen fra Val Müstair, etter det ene magadraget som var nok til å kvitte seg med Ustjugov.

Cologna vant foran Ustjugov og Aleksander Bolsjunov.

Nå venter ny sprint

Alex Harvey ble nummer fire, mens Alexey Poltoranin, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund fulgte på plassene bak.

Det er ikke godt nytt for de norske håpene Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund, som nå har mye tid å hente i sammendraget.

Og neste øvelse er sprint i Oberstdorf Der kommer Cologna etter all sannsynlighet til å tjene nye sekunder. På den første sprinten, som Sergej Ustjugov vant, ble Cologna nummer 14. Den norske duoen kom ikke videre fra prologen.

- Han er helt i en egen klasse, sier TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Langt fram

Den norske duoen gikk store deler av løpet i en stor gruppe, men de tapte sekunder til Cologna i sammendraget. På de ti første kilometerne hadde avstanden til front økt med nesten 20 sekunder.

- Det gikk overraskende fort. Det hjelper å gå sammen. Jeg følte meg pigg i starten. Vi ble en pulje som var ok. Vi fikk ikke et godt samarbeid. Vi tok innpå mot slutten, så vi greide oss. Hadde vi fått mer fly hadde vi tatt flere sekunder, sier Holund til TV 2.

Sundby tok og gjengen hentet likevel sekunder på slutten. 33-åringen fra Røa gikk i mål til en sjetteplass, 48 sekunder bak Cologna.