KRISE: Da de svenske skiskytterne ankom VM-byen i går, manglet bagasjen. Både klærne og geværene er på avveie. Foto: REUTERS/Petr Josek
KRISE: Da de svenske skiskytterne ankom VM-byen i går, manglet bagasjen. Både klærne og geværene er på avveie. Foto: REUTERS/Petr JosekVis mer

Krise for de svenske skiskytterne: Klær og gevær på avveie

VM-start om bare to dager.

(Dagbladet): Vi prøver å samle oss igjen etter et VM i nordiske grener der Norge tok hele 11 gull, 4 sølv og 3 bronse, men VM i skiskyting ligger bare to dager unna. Torsdag åpner mesterskapet i finske Kontiolahti med mixed stafett, og som alltid har vi forhåpninger til de norske utøverne.

Men våre naboer i øst har fått en vanskelig start på mesterskapet, allerede før det har begynt. Da den svenske troppen ankom Finland i går, var det uten bagasje - og gevær. Det har havnet på avveie under reisen.

Ifølge SVT skulle utøverne ha trent i formiddag, men den økta ble avlyst.

- Når man verken har gevær eller klær er det vanskelig, sier svenskenes største medaljehåp, Fredrik Lindström, til TV-kanalen.

Dersom bagasjen dukker opp i løpet av de nærmeste timene, vil det ikke skape store problemer for svenskene.

- Hadde det ikke blitt noen trening i det hele tatt i dag, ville det vært bekymringsfullt. Men heldigvis har vi ski og staver i lastebiler. Så det er iallfall ikke ute på vift, sier Lindström.