Krise for England før Norge-kampen

Et virus og en kneskade gjør at den meget solide engelske stopperduoen er svært usikre før torsdagens kvartfinale.

USIKRE: Englands kaptein Steph Houghton og hennes stopperkollega Millie Bright (bak) er begge usikre til kvartfinalen mot Norge. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpix
USIKRE: Englands kaptein Steph Houghton og hennes stopperkollega Millie Bright (bak) er begge usikre til kvartfinalen mot Norge. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB scanpixVis mer

LE HAVRE/OSLO (Dagbladet): Begge midtstopperne til England er blant spillerne som er svært usikre før morgendagens kvartfinale mot Norge.

Det kom fram på engelskmennenes pressekonferanse i Le Havre i dag.

Landslagstrener Phil Neville fortalte da at midtstopper og kaptein Steph Houghton sliter med en ankelskade hun pådro seg i åttedelsfinalen mot Kamerun, mens hennes stopperkollega Millie Bright er slått ut av et virus som plager den engelske troppen.

Tidligere landslagssjef Even Pellerud er med den norske troppen og analyserer motstanderne under VM. Til Dagbladet sier han at han tror at om stopperduoen skulle være ute, vil det skape en uro i det engelske laget.

- Jeg tror England har en ganske solid tropp, de har en bra dybde i troppen, men det er klart to spillere i samme posisjon det skaper hvertall en viss uro i et lag. Det er ikke uten betydning, sier Pellerud.

Mannen som ledet Norge under forrige VM, har sett de engelske kampene så langt i mesterskapet og sier at Norges motstander har variert i prestasjonene så langt i VM.

- Fra imponert til ikke så imponert. Kampen mot Kamerun var litt spesiell, men vi følte at det engelske laget der hadde litt mindre stayer og energi enn det vi har sett før, sier Pellerud.

Har rullert mye

Størst usikkerhet hersker det rundt Chelsea-stopper Millie Bright. Mens hun ligger isolert på et hotellrom, og er rammet av et virus som «har gått litt i den engelske troppen», skal etter planen Houghton forsøke seg på trening seinere i dag.

Om duoen Houghton og Bright ikke skulle bli klar blir trolig Abbie McManus og Leah Williamson Englands stoppere mot Norge. McManus har fått en start og et innhopp så langt i mesterskapet, mens Arsenal-kapteinen Williamson foreløpig står uten spilletid.

Neville har fått en del kritikk av engelsk presse for måten han har rullert spillere, også i forsvaret, i kvalifiseringen og oppkjøringen til mesterskapet, men med dagens nyheter mener treneren at det har vært nyttig.

- Dere i pressen har vært besatt av rulleringen min i 18 måneder. Men det var på grunn av situasjoner som denne. Vi kan sette in to spillere som kjenner systemet og som har stor tro og selvtillit. Det er en sømløs overgang, sier den tidligere Manchester United-spilleren ifølge BBC.

- For seks måneder siden fortalte jeg at vi ikke ønsket å komme til kvartfinalen og måtte kaste inn unge, uprøvde spillere, så det har vært en plan bak rulleringen. Det var for øyeblikk som dette, så jeg er helt avslappet. Jeg ville satt livet mitt på at Leah og Abbie, om de starter, vil være de to beste spillerne på banen, sier Neville.