Krise for hopperne

60 dager før OL i Japan er det krise for hopperne. I gårsdagens v-cuprenn i Villach i Østerrike ble Henning Stensrud (20) minst dårlige nordmann på 19. plass.

I Predazzo (Italia) lørdag var Jon Petter Sandaker (23) best av våre på 26. plass. Landslagssjef Trond Jøran Pedersen skjønner ikke helt hvorfor hopperne har falt ut av det etter at de kom på snø. I sommer og høst hoppet de svært bra på plast. # - De beste har kanskje hatt det litt for behagelig. Samtlige landslagsløpere har fått den oppmerksomheten de selv har ønsket. Spørsmålet er om de er sultne nok, sier Trond Jøran Pedersen etter fiaskoene i Predazzo og Villach.

  • Starten i vinter er den dårligste siden 1992. Neste uke skal hoppsjefen, landslagstrenerne og løperne sette seg ned og analysere situasjonen - i håpet om å finne en vei ut av uføret.

- Det er mange spørsmål å stille, blant annet hvordan løperne har det i laget, og om de får den hjelpen de trenger. Sammen må vi jobbe oss ut av problemene.

- Selv om vi er langt nede akkurat nå, kan vi være på topp igjen i OL, sier Trond Jøran Pedersen foran v-cupfortsettelsen i Harrachov fredag.