Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn, VM:

Krise for Olsson: - VM-planen har gått til helvete allerede

Syk.

SLITER FØR VM: Johan Olsson har slitt med sykdom igjen, og VM-planene er i fare. Foto: NTB Scanpix
SLITER FØR VM: Johan Olsson har slitt med sykdom igjen, og VM-planene er i fare. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Verdensmesteren på 15 kilometer fra Falun, Johan Olsson, er i trøbbel før VM i Lahti.

Svensken sliter med sykdom igjen. Det betyr at planene før mesterskapet nok en gang er i endring, sier han til Expressen.

- Planen for VM har allerede gått til helvete ettersom det ser ut som jeg mister det viktigste fundamentet for mine mesterskapsprestasjoner: Høydeoppholdet. Det betyr i så fall en ren kriseplan mot VM, sier Olsson, som mener det er «fundamentalt ille» om han ikke kan slutte seg til landslaget i høyden.

1. mars

De andre svenskene satte seg på flyet ned mot Seiser Alm i går, men Johan Olsson er ikke ennå frisk nok til å trene.

- Nå handler det faktisk mest om å minimere skaden. Og overhodet komme seg til start 1. mars, sier Olsson til Expressen, og tenker på 15 kilometer klassisk i Lahti, der han har friplass som regjerende mester.

Mye sykdom

Sykdom, et langløpsår og mer sykdom har preget de siste sesongen til den svenske veteranen med seks OL- og sju VM-medaljer.

Som Petter Northug har han knapt gått verdenscuprenn. Olsson gikk stafett og 15 kilometer fristil (48.plass) i Ulricehamn i Sverige for to uker siden - og før det har han bare gått 15 kilometerne i La Clusaz, Ruka og Bruksvallarna.

- Petter trener og konkurrerer i hvert fall nå, kommenterer Johan Olsson.

Uansett - få blir overrasket hvis Olsson igjen har prikket formen perfekt til mesterskapet.

Blant annet fordi han er villig til å ofre alt på veien. Før VM på hjemmebane i 2015 isolerte Olsson seg fra familien. Han så ikke barna over sju uker – noe han seinere har fortalt var grusomt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling