Krise for Sky: - Tror kanskje det var varmen

Kapteinen gikk på en kjempesmell.

HELSPREKK: Richie Porte raste nedover sammenlagtlisten meter for meter opp Chamrousse. Sky-kapteinen tapte 14 plasseringer etter en fryktelig dag på sykkelsetet.  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
HELSPREKK: Richie Porte raste nedover sammenlagtlisten meter for meter opp Chamrousse. Sky-kapteinen tapte 14 plasseringer etter en fryktelig dag på sykkelsetet. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CHAMROUSSE/OSLO (procycling.no): Da sammenlagtfavorittene danset om kapp med hverandre ti kilometer fra målstreken, manglet én av de største.

Under den stekende Alpe-solen var Richie Porte (Team Sky) borte, parkert av feltet to kilometer tidligere.

Over målstreken måtte han innrømme et tidstap på 8 minutter og 48 sekunder til etappevinner Vincenzo Nibali. Den italienske mesteren hos Astana konsoliderte sin sammelangtledelse med et drøyt minutt.

Syntes synd på kameratene
Porte falt imidlertid ut av topp ti, godt utenfor rekkevidde av en pallplass i Paris. Ledsaget av baskeren Mikel Nieve og etter hvert Geraint Thomas var det en slagen australier som pratet med procycling.no og den internasjonale pressen.

— Det er fryktelig synd at jeg har en sånn dag. Jeg føler for lagkameratene mine som har vært briljante for meg så langt i touren, sier Porte til procycling.no.

Sky-sjef Dave Brailsford ble overrasket da han så Porte slite tempoet satt av Movistar opp Chamrousse (18.2 kilometer à 7.3 prosent), tourens første virkelige fjellfinale.

— Vi så ikke den komme. På de første bakkene tidligere i rittet så han bra ut. Dette er virkelig en vanskelig dag for ham. Jeg tror kanskje det er varmen, men det er ingen unnskylding, sier Brailsford til procycling.no.

Etter hviledagen i Besançon har været i Frankrike blitt betydelig varmere. Sky prøvde å komme tempratursvingningen i forkjøpet ved å skru opp varmen på hotellet mens rytterne trente på rulla. Under fredagens 13. etappe var temperaturen oppe i 37 grader.

— Han har vært bra de siste dagene og virket klar for å kjempe. Men slik er sporten. Vi har vunnet mye her. Man må nyte de gode dagene, og kjempe seg gjennom de dårlige dagene, forklarer Brailsford.

Ny Sky-plan igjen
Australieren var andremann 2'23'' bak Nibali før etappen. Etter fredagens fadese er han 16.mann, drøyt elleve minutter bak den gule trøya.

Porte kan glemme Tour de France-seier etter marerittet opp Chamrousse. Den australske 29-åringen ble Skys reserveløsning da Chris Froome veltet ut av rittet etter fem etapper. Nå må Sky-sjef Brailsford tenke nytt enda en gang.

— Ja, det er riktig. I kveld må vi ser på hvor vi er, men vi må fortsette å være konsentrert. Vi må tenke nytt, men vi må også angripe. Dette var en stor mulighet for Richie, det var opp til ham å utnytte den.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer