Krise i Bergen

Brann tapte 3-2 for Sogndal, og er nå på 12.plass i Tippeligaen. Lillestrøm scoret hele sju mål hjemme mot Start, og sørget for festaften på Åråsen. Og RBK raser videre mot gull. Dagbladet.no følger Tippeligaen direkte!

Brann er nede på kvalik-plass etter hjemmetapet for Sogndal. Bergenslaget kan trøste seg med at de har én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter.

Rikhardur Dadason var den store mannen på Åråsen med tre fulltreffere mot sin gamle trener Gudjon Thordarson. Frode Birkeland (2), Gylfi Einarsson og Gunnar Halle sørget for at Lillestrøm knuste fortapte Start hele 7-0.

- Klart det var ekstra godt å score tre mål akkurat i denne kampen, sier Dadason til NTB.

Islendingen ble vraket i Stoke av daværende manager Gudjon Thordarson. Søndag møttes de igjen, og Dadason skulle vise sin gamle trener at han duger.

- Kjempedeilig. Men det aller viktigste er at det virkelig har løsnet for meg og laget, sa Dadason, som understreket at det ikke er vondt blod mellom ham og nåværende Start-trener Thordarson.

Rosenborg styrte sin hjemmekamp mot Moss, men fikk ikke uttelling før i det 86. minutt, da Frode Johnsen laget 1-0.

Roar Strand punkterte kampen noen minutter senere. RBK leder fortsatt serien med tre poeng.

- Selv da det bare var sju-åtte minutter igjen og 0-0, ble vi ikke stresset. Vi har avgjort så mange kamper i sommer i sluttminuttene. Og med et sånt press som vi hadde i dag, vet vi målene kommer til slutt. Det tar jo bare to-tre sekunder å score, sier Rosenborg-kaptein Erik Hoftun til NTB.

I Molde sørget Magne Hoset og Daniel Berg Hestad, samt et selvmål av Kunt Sirevåg for 3-1 til hjemmelaget, som holder følge i toppen.

- Det var en fullt fortjent og rettferdig seier til Molde, sa en skuffet Bryne-trener Reine Almqvist til NTB etter kampen. Han likte dårlig Lillestrøms storseier over Start, som førte til at Bryne og Lillestrøm plutselig har samme poengsum.

  • I kveldskampen klarte Stabæk et poeng på overtid. Odd tok ledelsen ved Espen Hoff, men Stabæk ga aldri opp og i tilleggstida klarte Tryggvi Gudmundson å overliste Erik Holtan i Odd-buret.
GULLKURS: Frode Johnsen, Erik Hoftun, Harald Martin Brattbakk og resten av Rosenborg er fortsatt på stø gullkurs.
MÅLFEST: vetran Gunnar Halle kom også på scoringslista da LSK banket Start hele 7-0.