Krise i Brann. Men Norling drar på høstferie

Hjem til familien.

 TAR FERIE:  Rikard Norling er på ferie i Sverige. Spillerne skal trene uten trener i dag og i morgen, før de har fri onsdag. Torsdag er Norling tilbake på plass igjen.  Foto: Bjørn Langsem
TAR FERIE: Rikard Norling er på ferie i Sverige. Spillerne skal trene uten trener i dag og i morgen, før de har fri onsdag. Torsdag er Norling tilbake på plass igjen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

(Dagbladet): Det er TV2 som skriver at Rikard Norling i dag dro hjem til kone og barn i Sverige. I tillegg er store deler av støtteapparatet innvilget høstferie i tre dager, skriver TV 2.

Brann-spillerne skal trene i dag og i morgen. Onsdag har de fri. Dermed blir det ikke fellestrening med spillere og trenere på banen før torsdag.

- Jeg kan forstå at folk utenfor kan lure på hvorfor vi gjør det på denne måten, men det viktigste er hva vi gjør for å mobilisere så mye energi som mulig. Det var nettopp med tanke på at dette kunne misoppfattes at vi diskuterte om vi skulle gjøre om på planene, men vi fant ut at det var beste å holde på den planen vi la for lenge siden, sier Norling til Bergensavisen.

Etter at Brann gikk på nok et tap i går er det fire poeng opp til trygg plass.  Laget ble pepet av banen, og det kan virke merkelig at støtteapparatet nå velger å ta ferie framover å jobbe inn mot sesonginnspurten.

- Rikard må være der hele døgnet resten av sesongen. Han må bruke hele uka med gutta og spre budskapet om at «dette skal vi klare», sier Claus Lundekvam til kanalen.

Sjokkert Kenneth Fredheim er overrasket over Branns avgjørelse. Han kaller det noe av det merkeligste han har hørt, og tar forbehold om at dette faktisk stemmer. Så oppsiktsvekkende er avgjørelsen for Fredheim:

- Skal man tolke det i aller aller beste mening så er det sånn at de trenger en pause fra hverandre og fri for å lade batteriene, men for meg virker det helt ulogisk.

Han fortsetter:

- Dette har sikkert vært avklart i lang tid, men burde ha blitt trukket tilbake. En skute uten styring virker kanskje som det merkeligste man kan gjøre på dette tidspunktet av sesongen.  Det er så rart at det er vanskelig å tro på. For Brann handler det om en ting, og det er å fighte og være mest mulig kyniske og stå mest mulig samlet. Det virker helt uforståelig at man velger et sånn tidspunkt å dra på ferie på, sier Fredheim til Dagbladet. 

- Ikke et problem Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen tar ferien med knusende ro.

- Det er veldig vanlig i forbindelse med landslagspauser at spillere får en 3-4 dagers pause. Det skjer i alle land, og kanskje det er det Brann trenger akkurat nå.Jeg skjønner at Norling og støtteapparatet trenger en liten pause, for trøkket på dem er umenneskelig.

Hva tenker du om signalet det sender til supporterne?
- I en by som Bergen skjønner jeg at det blir ramaskrik, men jeg ser ikke den store dramatikken i det. Så kan vi diskutere timingen i en by som Bergen hvor alle er ute etter dem. Det de ikke gjør i dag, morra og onsdag vil ikke ødelegge noe som helst inn mot kampen mot Sarpsborg, sier Pedersen.

Leder av Branns supportergruppe  Roger Lillebøe-Hansen er forsiktig med å dømme Norlings ferie:

- Umiddelbart stiller man spørsmål ved at de ikke holder seg på jobb i en prekær situasjon.  Signaleffekten er ikke god.  Men Brann hadde suksess med å ta ferie før oppgjøret mot Strømsgodset ( Brann vant 4-1 i Drammen), og det viktigste er at det samme skjer mot Sarpsborg, sier Lillebøe-Hansen til Dagbladet.