Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krise i Stabæk, mens Haugesund styrket Solskjærs spådom

Stabæk har gått fra topp til bunn i løpet av et år, mens Haugesund er i ferd med å bevise at Ole Gunnar Solskjær hadde rett.

SCORET: Haugesunds Roy Miljeteig (t.v.) banket inn sitt første tippeligamål i karrieren. Stabæks Morten Skjønsberg måtte gå tapende ut av bana i nok en kamp.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SCORET: Haugesunds Roy Miljeteig (t.v.) banket inn sitt første tippeligamål i karrieren. Stabæks Morten Skjønsberg måtte gå tapende ut av bana i nok en kamp. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Haugesund - Stabæk 3-1 (1-0)

(Dagbladet): I fjor var Bob Bradleys Stabæk Tippeligaens store overraskelse da de lenge var med i gullkampen og endte opp med bronsemedalje. Det var nesten Leicester-nivå over det nedrykksdømte lagets bragd.

Også Bradleys erstatter som Stabæk-trener, skotten Billy McKinlay, behersker engelsk godt, men der stopper likhetene mellom fjorårets og årets utgave av Stabæk.

For Bærum-klubben ligner mer på en dumpekandidat og kasteball enn medaljekandidat hittil denne sesongen. Fire poeng på sju kamper er fasiten etter at Stabæk gikk på et nytt tap i Haugesund i dag. Nå er Stabæk nestjumbo i Tippeligaen.

Mark Dempseys menn var best i de fleste av spillets faser og vant til slutt 3-1. Haugesund ble tippet i bunnen av tabellen før sesongen, men kan bli årets positive overraskelse om de fortsetter med denne poengfangsten.

13 poeng på sju kamper gir 5. plass på tabellen, bare poenget bak Odd på 2. plass. Dermed har Ole Gunnar Solskjærs tidligere assistenttrener gjort nedrykkstipsene til skamme så langt.

Solskjær lanserte Haugesund som en kandidat til å bli årets positive overraskelse før sesongen, fordi han anerkjenner sin tidligere assistent Dempsey så høyt. Hittil har engelskmannen levd opp til Solskjærs forventninger.

Dempseys elever er faktisk nå bare ett poeng bak Solskjærs Molde.

Miljeteigs første Roy Miljeteig holdt på å score allerede etter tre minutter, men Stabæk-keeper Mandé Sayouba stoppet headingen. Fem minutter før pause kunne imidlertid Miljeteig juble da han mottok ballen på bakerste stolpe.

Den tidligere Vard Haugesund-spilleren la ballen til rette og banket inn sitt første eliteseriemål fra kort og skrått hold. Dermed ledet vertene 1-0 til pause.

Seks minutter etter hvilen ble ledelsen doblet. En corner ble headet ut mot 16-meteren. Der ventet Sondre Tronstad, som banket inn 2-0 med en kontant avslutning.

Kortvarig Stabæk-håp Haugesund hadde en dobbeltsjanse til å punktere kampen ved Torbjørn Agdestein og Miljeteig, men ingen av dem klarte å få ballen i mål.

I stedet smalt det i motsatt ende av banen. Edvard Race fant Luc Kassi med et perfekt innlegg, og ivorianeren headet kraftfullt inn reduseringen for gjestene.

Men Stabæks håp varte ikke lenge. Tre minutter senere headet Filip Kiss inn 3-1 etter å ha ruvet i luftrommet og presset seg fram. Dermed kunne Haugesund juble for tomålsseier over Stabæk.

OVERRASKER: Haugesund ble tippet i bunnen, men er ifølge tabellen et topplag.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
OVERRASKER: Haugesund ble tippet i bunnen, men er ifølge tabellen et topplag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart