Berit Kjøll, Håndballforbundet og IOC på lag i presidentvalget i idretten

Krise: IOC var innblandet

Når IOCs kvinne i Norge har vært med på skjulte møter med PR-byrået som styler valgkampen for Berit Kjøll, smuldrer grunnmuren for det norske idrettsdemokratiet.

MØTES I DAG: Presidentskapet i Norges Idrettsforbund starter opprydningen etter valgskandalen i dag. MED IOC innblandet er dette blitt en konstitusjonell krise for bevegelsen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
MØTES I DAG: Presidentskapet i Norges Idrettsforbund starter opprydningen etter valgskandalen i dag. MED IOC innblandet er dette blitt en konstitusjonell krise for bevegelsen. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE olympiske vinterlekene er blitt utstillingsvinduet for alt vi elsker å vise fram av den fine norske idretten, men egentlig har Norge en nesten 90 år lang opprørsk historie i forholdet til den internasjonale olympiske komite (IOC).

I starten ville vi helst ikke være med, så ble Vegard Ulvang folkehelt fordi han talte IOC-president Samaranch midt imot dagen før åpningsseremonien på Lillehammer-OL og til slutt ba vi bevegelsen arrangere lekene alle andre steder enn hos oss.

Da er det mer enn ironisk at IOC var involvert i spillet for å få Berit Kjøll på plass som president i Norges Idrettsforbund.

Det er full krise for denne til nå demokratisk styrte folkebevegelsen.

PÅ nytt er gamle synder avslørt av Kjølls egen kampanjeledelse. I går leverte Håndballforbundet fra seg sluttregningen for tjenestene til PR-byrået Zynk til publisering i Aftenposten og NRK. Der var ikke den økte totalsummen fra 85 000 til 113 000 poenget, men derimot historien om prosjektgruppa som koordinerte valgkampen.

Foreløpig har dette vært framstilt som et samarbeid mellom Kjøll, håndballpresidenten og Zynk, men nå viser det seg altså at også IOC er blitt hentet inn på laget:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer