<strong>NOE STORT PÅ GANG:</strong> Sarpsborg-trener Geir Bakke ser muligheten for avansement fra gruppespillet i Europa League. Foto: Bildbyrån
NOE STORT PÅ GANG: Sarpsborg-trener Geir Bakke ser muligheten for avansement fra gruppespillet i Europa League. Foto: Bildbyrån Vis mer

Europa League

Krise og støy hos Sarpsborgs motstander

Sju Besiktas-spillere ute med skade. Storstjerna Ryan Babel refset for kommentar mot supporter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sarpsborg 08 - Besiktas, kl. 21.00 torsdag

SARPSBORG (Dagbladet): Det tyrkiske storlaget Besiktas landet onsdag ettermiddag på Gardermoen. Torsdag venter Sarpsborg 08 i Europa League.

Laget er rammet av skadekrise og virker betydelig svekket. Tyrkiske aviser - deriblant Milliyet - rapporterer at hele ti spillere er utelatt fra troppen. Sju av dem står på skadelista. Lista inkluderer stjerner som Pepé, Ryan Babel og Ricardo Quaresma. Også disse er skadet: Gökhan Gönül, Gary Medel, Enzo Roco og Gökhan Töre.

Det spekuleres i at laget ikke vil ta noen sjanser før Istanbul-derbyet mot Galatasaray søndag. Babel blir dessuten refset for uakseptabel oppførsel på Instagram. Han vil angivelig ikke forlenge kontrakten med klubben. Da en Besiktas-supporter lurte på om han ville spille for gamleklubben Kasimpasa igjen for 200 000 euro, svarte Babel:

- Vil du at jeg skal date mora di igjen?

Denne uttalelsen falt ikke i god jord hos klubben. Babel ble tvunget til å fjerne Instagram-posten.

Godt humør

Sarpsborg-trener Geir Bakke (49) var i godt humør da han møtte media onsdag. Han tror laget kan gå videre i Europa League, men føler ikke noe press.

- Press? Det hiver vi over på Besiktas, sier Bakke før storkampen.

<strong>GLEDER SEG:</strong> Trener Geir Bakke (nummer to fra venstre) og kaptein Joachim Thomassen snakket på en pressekonferanse onsdag. Foto: Tore Ulrik Bratland
GLEDER SEG: Trener Geir Bakke (nummer to fra venstre) og kaptein Joachim Thomassen snakket på en pressekonferanse onsdag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Det var litt som Rosenborg i «gamle dager» på Sarpsborg stadion onsdag. Gradestokken viste minusgrader og det var rim på bakken. Og det nærmer seg en viktig kamp i Europa.

Vinneren torsdag kan skaffe seg et utmerket utgangspunkt før de siste og avgjørende gruppespillkampene 13. desember.

Genk leder og har sju poeng. Så følger Sarpsborg og Malmö med fem poeng, og Besiktas med fire. De to beste lagene går videre til utslagsrundene.

Bakke er optimist:

- Etter kampen mot Malmö (1-1) svarte jeg at vi er ett av to lag som kan gå videre. Jeg får nesten holde på det. Skulle vi gå på et tap, lever gruppa uansett. Men Genk borte i siste kamp blir tøffere enn Besiktas hjemme nå. Vi har absolutt muligheten. Men jeg tror vi må vinne her, påpeker Bakke.

Han stilte på pressekonferansen sammen med kaptein Joachim Thomassen. Sarpsborg har satt opp telt utenfor stadion, både for media og folk med VIP-adgang.

Tar vi med at klubben spiller på kunstgress, og at det meldes ufyselig vær, skal Besiktas-spillerne få noe å bryne seg på. Dette er forhold de absolutt ikke er vant til. Og det vil Sarpsborg bruke til sin fordel.

Stjerner ute

Laget som er nummer fire i Tyrkia har altså ikke toppet mannskap.

<strong>SKADET:</strong> Pepé er blant spillerne som ikke spiller mot Sarpsborg. Her i duell med Patrick Mortensen forrige gang lagene møttes. Foto: NTB scanpix
SKADET: Pepé er blant spillerne som ikke spiller mot Sarpsborg. Her i duell med Patrick Mortensen forrige gang lagene møttes. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke om dette er en fordel for oss. Det kan fort være at de yngre spillerne deres har lyst til å vise seg fram. Vi kan uansett ikke bruke energi på dette, sier Bakke.

- Vi må se ut som et fotballag med gode avstander. Vi må ha høy frekvens. Vi må gjøre smarte ting med ballen, så vi ikke spiller på oss brudd. I tillegg må vi være gode på dødballer og kontringsspill.

Utsolgt

Sarpsborg stadion har vært utsolgt lenge. Det vil si 8500 tilskuere. Mediesjef Roar Johansen opplyser til Dagbladet at klubben glatt kunne solgt det dobbelte. Men det var aldri aktuelt å spille på Ullevaal. Sjela til Sarpsborg 08 ligger på stadion. Og da reiser du ikke til Oslo, selv om det kunne betydd noen ekstra kroner.

Midtbanespiller Ole Jørgen Halvorsen merker den voldsomme interessen på kroppen.

- Alle er oppe i skyene. Jeg tror hele Sarpsborg kunne tenkt seg å være på kampen. Det virker som om alle i Norge heier på oss. Jeg får utrolig mange tilbakemeldinger fra spillere på andre lag.

Gode penger

Så langt har klubben håvet inn mellom 60 og 70 millioner kroner på eventyret i Europa. Samtidig koster det å reise, og spillerne skal ha sin andel av suksessen. Netto sitter Sarpsborg igjen med rundt halvparten.

Besiktas har selv bedt om at supporterne deres ikke skal ha et eget bortefelt. Dette på grunn av tidligere bråk i forbindelse med kamper i Europa.

Halvorsen sier:

- Besiktas er selvfølgelig favoritt. Så får vi telle opp til slutt. Samtidig er det meldt null grader, regn og sludd. Er det en gang vi skal slå dem, så er det nå.

Nøkkelen er høyt press.

- Vi skal være over dem, gi dem juling - og gjerne score et mål eller to på dødball, sier Halvorsen.

- Sterkt lag

På en pressekonferanse onsdag kveld ville Besiktas-trener Senol Günes ikke snakke om favorittstempel.

- Det spiller ingen rolle hvem som er favoritt. Vi møter et sterkt og disiplinert lag. Vi vet hvem vi skal møte, det blir ikke enkelt. Men vi skal spille bra fotball, og prøve å vise hva vi er gode for.

Europa League
Genk42118-67
Sarpsborg41216-65
Malmö41214-45
Besiktas41126-84

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer