Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM:

Krise-resultat for Norge: Bare sensasjon kan redde EM-drømmen

Norske spillere turte ikke se på...

SMELL: Cristina Neagu og Romania fikk bank av Nederland. Det er ekstremt dårlig nytt for Norge. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån
SMELL: Cristina Neagu og Romania fikk bank av Nederland. Det er ekstremt dårlig nytt for Norge. Foto: Fredrik Varfjell / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Nederland - Romania 29-24 (11-10)

NANCY (Dagbladet): Nederland slo Romania, og Norge fikk dermed ikke hjelpen de håpet på i håndball-EM.

- En fantastisk kamp, sier Nederlands Estavana Polman til Dagbladet.

- Vi er i kjempeform, sier målvakt Tess Wester til Dagbladet i pressesonen etter kampen, vel vitende om at Norge er neste motstander.

Sjansen for norsk semifinale er nå ekstremt liten, men det er fortsatt et ørlite håp.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forteller:

- Vi holder fokus på det vi kan gjøre noe med, nemlig å forsøke å vinne de to neste kampene. Hele gjengen er innstilt på å vise vårt beste mot Nederland og Spania, sier Thorir Hergeirsson via NTB etter at Nederland vant 29–24.

- Om det holder, eller ikke, får tiden vise. Så lenge det er håp, beholder vi troen. Uansett skal vi forsøke å plassere oss høyest mulig i EM, sier islendinggen.

En mikroskopisk mulighet er at Norge vinner sine to siste mot Nederland og Spania. Samtidig må Romania ta maksimum ett poeng totalt mot Spania og Ungarn. Norge må også håpe at Nederland tar poeng mot Tyskland og sikrer gruppeseieren, ettersom Tyskland tar Norge på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet.

Hvis det nesten utenkelige scenario over skulle skje, ender vi på følgende: Nederland vinner gruppa. Norge ender på seks poeng. Romania ender på fem/fire poeng. Tyskland ender på fire.

Dersom Romania ikke slår enten Spania (tirsdag) eller Ungarn (onsdag) må det kalles en sensasjon. Laget er storfavoritter i begge kampene.

Flere muligheter

Det finnes flere sjanser for at Norge tar seg videre til semifinale. NTB skriver følgende om dramaet som venter i gruppa, der ingenting er avgjort:

«Før kampene tirsdag og onsdag er det en mulighet for at hele fem lag - alle i gruppen minus Spania - kan havne på seks poeng. Det er mest sannsynlig at tre lag får lik poengsum og må skilles på innbyrdes resultater i en minitabell».

Stillingen i Norges pulje akkurat nå er:

  • Nederland 6, Romania 4, Tyskland 4, Ungarn 4, Norge 2, Spania 0.
  • De to beste går til semifinale. Tredjeplass spiller om 5./6.-plass.

Så ikke på

Dagbladet snakket med flere norske spillere rett før kampstart i Nancyi kveld. De skulle ikke se kveldens storkamp. Landslaget valgte egen trening framfor nervedrama på tv-skjermen eller som tilskuer fra arenaen.

- Vi trener og jeg tenker kanskje det er like greit for å slippe spenningen. Vi får ikke gjort noe med resultatet uansett, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Vi håper selvsagt på en gave fra Romania, sier Kari Brattset til Dagbladet.

Bakpå

Romania slet fra start og var under 0-3, men laget kjempet seg tilbake. Rumenerne var først i ledelsen etter 16 minutter, 7-6.

Til pause ledet Nederland 11-10, etter en rotete omgang av rumenerne. Råsterke Romania-spillere herjet med Norge tidligere denne uka, men i kveld var det en langt svakere utgave. Samspillet mellom Cristina Neagu og Crina-Elena Pintea var bortimot fraværende i første omgang. Romania slet også med langskuddene, der Neagu bare satt 3 av 8 skudd i 1. omgang

I 2. omgang ble det en ren transportetappe for Nederland. Romania misset på det meste, samtidig som nederlenderne imponerte.

Dermed endte det til slutt med en komfortabel seier til Nederland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!