Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krise-start

Sju poeng bak Manchester United og Arsenal. To poeng på tre kamper. Ingen spillemål. Liverpool har levert sin dårligste start i Premier League noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVERPOOL (Dagbladet): Kritikken har haglet mot de røde etter den skuffende sesonginnledningen. Laget har spilt uten bredde, midtbanen har manglet kreativitet, og spillere er brukt i feil posisjon.

I går skulle kritikerne tas ved strupen med en ultraoffensiv utgangsformasjon som inkluderte både El-Hadji Diouf, Vladimir Smicer og Milan Baros fra start. Men offensiven ga dårlig uttelling.

- Formasjonen vår var veldig modig. Og jeg er godt fornøyd med hvordan det fungerte. Bevegelsen vår framover på banen var formidabel. Det eneste som manglet var scoringene, sier Liverpool-manager Gerard Houllier.

- Vår beste kamp

Og rett skal være rett. Den offensive viljen var der. Men så lenge den uforutsigbare spillestilen så ut til å forvirre hans egne spillere mer enn motstanderen, har han ett stort problem.

Altfor ofte havnet den avgjørende pasningen rett i beina på et av Tottenhams tre fyrtårn aller bakerst. Likevel:

- Vår beste kamp offensivt denne sesongen, mente Houllier. Om ikke Liverpool-fansen var bekymret før, burde de i hvert fall bli det av den uttalelsen.

For med unntak av Steven Gerrards skudd rett på keeper i sluttminuttene hadde ikke Liverpool en eneste sjanse som traff innenfor stengene. Og det mot en motstander som ikke hadde vunnet på Anfield på 10 år og 2 dager!

- Selvtillit

Liverpool har ikke startet en sesong dårligere i de elleve årene Premier League har eksistert. Tapet mot Chelsea var tungt å svelge. Men det er de to målløse oppgjørene mot Aston Villa og Tottenham som er årsaken til at de røde ble pepet av banen i går.

Også i 1997- 98 startet man sesongen med to poeng på de første tre. Den gang kom den første seieren borte mot Leeds i fjerde runde. I år venter byrival Everton borte kommende lørdag.

- Vi går til den kampen med selvtillit etter to kamper uten baklengs, sier Houllier.

Det så ikke sånn ut på gutta hans i går... PS! John Arne Riise satt på benken i samtlige 90 minutter. Ifølge lokalavisa Liverpool Echo ble nordmannen hvilt etter fem kamper på 14 dager.