Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krise-værmelding for alpin-kombien: - Vinden kommer til å ta skikkelig tak

Vinden kommer forsterket til Sør-Korea, og tar med seg mildvær.

NY UTSETTELSE? Må Kjetil Jansrud ta av seg hjelmen uten å få kjørt i morgen også? Værmeldingene kan tyde på det. Det varsles sterk vind når alpingutta skal kjøre superkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog
NY UTSETTELSE? Må Kjetil Jansrud ta av seg hjelmen uten å få kjørt i morgen også? Værmeldingene kan tyde på det. Det varsles sterk vind når alpingutta skal kjøre superkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): OLs største problem - og snakkis - så langt er uten tvil været.

To alpinrenn er allerede avlyst, og nå ser det også veldig stygt ut for tirsdagen superkombinasjon for gutta,

Meteorolog i StormGeo, Mariann Aabrekk, har sett på værprognosene for Pyongchang. Hun kommer med en illevarslende melding:

Kjempeutfordring

- Det kommer til å bli en kjempeutfordring med vinden. Den kommer til å gi seg litt i løpet av dagen i dag, men så er det på den igjen. Vinden kommer til å ta skikkelig tak, sier Aabrekk til Dagbladet.

Været i Pyongchang er, og vil fortsatt, være lunefullt.

- Tirsdag og onsdag kommer til å bli temmelig vindfullt. I tillegg kommer temperaturen til å stige rundt ti grader, til omkring null. I dag har det vært ti minus der. Den kraftige vinden drar meg seg mildere luft, sier hun.

- Vinden blir kraftig og kan by på flere utfordringer. I dag er det ti minus i OL-byen i Sør-Korea, sier Aabrekk.

- Vi er forberedt

Det er selvsagt kjedelig for alpinistene å kjøre opp til bakken for så å få beskjed om at det ikke blir renn stadig vekk, men sportssjef Claus Ryste tror ikke det er noen nevneverdig stressfaktor for løperne.

VIND: Flaggene står som spente seil på arenaene i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem
VIND: Flaggene står som spente seil på arenaene i Pyeongchang. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi er en erfaren gjeng, og dette er likt for alle. Vi har selvsagt også hørt disse værprognosene du kommer med, men vi forbereder oss på at det blir renn. Det må vi. Vi kan ikke gå i den fella og innstille oss på at det blir utsatt. Vi må være forberedt. Så for oss er det bare dette som gjelder: Tirsdag er det superkombinasjon.

- Men, vi jobber jo også litt parallelt med logistikk og trenerne er flinke til å ha alternative planer klare om det skulle bli flere utsettelser, sier Ryste.

Bedrer seg torsdag

Om også superkombinasjonen skulle bli utsatt, vil den trolig bli arrangert kommende tirsdag.

KJØLIG: Et glimt fra tribunen under dagens jaktstart i skiskyting. Det gjelder å kle seg godt i været som hittil har preget OL. Foto: Hans Arne Vedlog
KJØLIG: Et glimt fra tribunen under dagens jaktstart i skiskyting. Det gjelder å kle seg godt i været som hittil har preget OL. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Det har allerede vært spekulert om arrangørene skal klare å gjennomføre alle alpinrennene før ilden slukkes den 25. februar.

Meteorolog Mariann Aabrekk kan i hvert fall komme med en gledelig melding:

- Vinden kommer til å roe seg torsdag og fredag, sier hun.

Det er dagene for utfor og super-G for gutta. Det utsatte storslalåmrennet for jentene er også skjøvet til torsdag.

- Det blir mange renn på kort tid og et tøft program de neste dagene, men det skal gå bra, sier Ryste.

Godt nytt for skifolket

At kulda nå endelig ser ut til å slippe taket i Pyeongchang er godt nytt for mange av utøverne.

- Jeg har aldri gått et renn med så mye klær på meg, sa skiskytter Marte Olsbu etter fjerdeplassen på jaktstarten i dag.

Temperaturen lå på minus ti, men vinden gjør at det kjennes mye kaldere. Varmeputer for hender og føtter selges som varmt hvetebrød på OL-arenaene og frostrøyken står som ei sky over tribunene der de få tilskuerne hutrer seg gjennom konkurransene.

Nå er det altså meldt varmere vær, men vinden varer altså et par dager til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!