Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krise

LONDON (Dagbladet): England koker etter tyskertapet og Keegans avgang. Onsdag møter engelskmennene Finland med Howard Wilkinson som akuttsjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brian Kidd og Stuart «Psycho» Pearce er hyret som assistenter. Beckham er skadd. En annen United-spiller vil bli innkalt: 34 år gamle Teddy Sheringham. Kaptein Tony Adams var sjølsagt talsmann for spillerne i går kveld:

- Troppen er profesjonell, og tar dette som den skal. Det er vel kanskje jeg som har følt meg mest nedfor. Men, vi er innstilt på å reise til Finland for å vinne.

- Det som skjedde lørdag skal ikke påvirke oppladningen. Min innstilling er helt klar, og det har den alltid vært, jeg gir mitt beste uansett om landslagssjefen heter Bobby Robson, Terry Venables, Kevin Keegan eller Howard Wilkinson.

- Det tror jeg er de andre spillernes innstilling også, sier kaptein Adams.

Venables er heit

Spekulasjonene om hvem som kommer til å bli ansatt, i en av verdens verste idrettsjobber, etter Keegan fortsetter. En av de aller heiteste kandidatene er Terry Venables. Mannen som hadde en viss suksess med England, blant annet under EM på hjemmebane i 1996.

Men, det pressen spør seg om er: Vil forbundets konservative herrer ansette ham en gang til. David Davies, talsmann for forbundet, sier: - Vi vurderer alle seriøse kandidater likt. Terry Venables er en som definitivt ikke er ute av bildet.

Inn med «Psycho

Men først altså, Finland. Med Howard Wilkinson som sjef:

- Det eneste vi må ha der er et resultat og tre poeng, sier han. Det første han gjorde i går var å kvitte seg med de Kevin Keegan har hatt ved sin side, Arthur Cox og Peter Beardsley.

Inn som coacher kom Brian Kidd og West Hams årgangsback Stuart Pearce. Sistnevnte er snart 40, men forsatt i landslagsform i følge britisk presse. I første omgang vil ha være en knalltøff innpisker fra sidelinja.

Ut med Keegan

I går var det tid for britisk presse til å skrive med knyttnever på tastaturet for å beskrive hva de føler Keegan gjorde mot nasjonen. Og deres fotballhelter. Tabloiden Sunday People vrenger til med «Feigingen Keegan slutter» over hele førstesida.

  • «Desertøren Keegan» melder The Sunday Telegraph, «Avdankede England smuldret vekk sammen med Wembley», er Independent on Sundays budskap og...«Keegan etterlater seg et landslag uten hjemmebane, uten trener og uten plan».
  • The Observer: «Keegan var feil valg helt fra begynnelsen» og The Sunday Times gråter mellom linjene og mener at «Trenerens siste naive eksperiment slo feil, og førte til tap og hans avgang».

For virkelig å gni svette inn i supporternes sår, skriver Sunday Mirror: «Tyskerne gjorde sin egen rivningsjobb på Wembley».

  • Liverpools Steven Gerrard er uaktuell mot finnene, mens Paul Scholes, Graeme Le Saux og Gary Neville er høyst usikre når tyskertaperne skal fåen neve sisu i Helsinki.