Stina Nilsson

Krise

Stina Nilsson (27) får ikke konkurrert med det første. - Veldig synd, sier skytetrener Jean-Marc Chabloz.

HAR BYTTET IDRETT: Stina Nilsson. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB
HAR BYTTET IDRETT: Stina Nilsson. Foto: Nisse Schmidt / TT / NTB Vis mer
Publisert

Stina Nilsson gjorde ett bra renn, og ett dårlig renn, da hun debuterte i konkurranse som skiskytter sist helg. Begivenheten fant sted i Idre i Sverige.

Nå har det dukket opp et stort problem: Når skal hun få konkurrert neste gang?

Tanken var at hun skulle konkurrere i Östersund den første helga i desember. Men på grunn av coronaviruset stoppes alle nasjonale skiskytter-konkurranser i Sverige.

TRØBBEL: Stina Nilsson er i gang med skiskytterlivet, men får ikke konkurrert den nærmeste tida. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
TRØBBEL: Stina Nilsson er i gang med skiskytterlivet, men får ikke konkurrert den nærmeste tida. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB Vis mer

Neste helg er det verdenscupåpning i Kontiolahti i Finland. Men tidligere langrennsløper Nilsson regnes fortsatt ikke som god nok i verdenscupen og er ikke tatt ut.

- Det er veldig synd. Men dessverre er det dette som er situasjonen akkurat nå, sier skytetrener Jean-Marc Chabloz om de avlyste rennene.

Hovedtrener Johannes Lukas følger opp:

- For henne (Nilsson) er det viktig å jobbe videre med konkurranserutiner, sier han til SVT Sport.

NY SATSING: På Instagram forklarer Stina Nilsson om hvorfor hun går fra å være langrennsløper til å bli skiskytter. Vis mer

I utgangspunktet har det svenske skiskytterforbundet innstilt alle konkurranser fram til 14. desember. Det går utover konkurransene i Östersund og Boden.

- Vi har flyttet konkurransene fram i tid. Men vi har ennå ingen dato, da situasjonen er usikker, sier generalsekretær Rikard Grip til P4 Jämtland.

Nilsson ble henholdsvis nummer 11 og 27 i Sverige-premieren i Idre. I helga starter svensk langrenn å konkurrere igjen.

Nilsson ville vært blant favorittene, men valgte - til manges overraskelse - å bytte idrett før sesongen.

- Jeg har alltid visst at jeg kommer til å satse på skiskyting. Det ser så «himla» kult ut, sa hun i en pressemelding.

Nilsson har vært en av Sveriges største langrennsstjerner - med blant annet OL-gull i sprint i Pyeongchang i 2018. I tillegg tok hun to VM-gull i Seefeld sist vinter, både i stafett og sprintstafett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer