VIKTIG DUO: Med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic sammen i midtforsvaret har Manchester United omsider fått skikk på det defensive. Men mot Benfica tirsdag må de klare seg uten Vidic. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
VIKTIG DUO: Med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic sammen i midtforsvaret har Manchester United omsider fått skikk på det defensive. Men mot Benfica tirsdag må de klare seg uten Vidic. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Kriseforsvaret er blitt pottetett

Alarmen gikk i United etter 1-6 mot City.

Et pottetett forsvar har fått Manchester United tilbake på seierssporet. Tirsdag kommer ubeseirede Benfica på besøk i mesterligaen.

Seier i den kampen vil sende United til åttedelsfinale for sjette år på rad.

Etter smellen mot byrival City (1-6) 23. oktober har United fått skikk på forsvarsspillet. De fem siste kampene er alle endt med seier og uten baklengsmål. I helgen ble Swansea slått 1-0 i serien.

- Å unngå baklengsmål har vært en sentral del av suksessen vår, mener United-sjef Alex Ferguson.

- For noen uker siden var det kritikk av forsvarsspillet vårt og sjansene som motstanderne fikk. Vi har fått tettet forsvaret, og forsvarsspillerne våre presterte bra mot Swansea, forklarer skotten, som nylig feiret 25-årsjubileum som manager i Manchester United.

Tett i toppen United og Benfica står med åtte poeng hver etter fire kamper, men United topper på bedre målforskjell. Da de møttes i Portugal tidligere i høst, endte det med 1-1 og poengdeling.

Men Benfica blir neppe noen enkel motstander for engelskmennene. Portugiserne har spilt 20 kamper uten tap denne sesongen.

United må klare seg uten suspenderte Nemanja Vidic, og Rio Ferdinand får trolig selskap av Jonny Evans i midtforsvaret. Ferguson er godt fornøyd med troppen sin for tiden.

- Vi har en svært sterk tropp nå, og jeg har muligheten til å gjøre endringer. Det er svært viktig på dette tidspunktet i sesongen, sier manageren.

Vanskelig for City Byrival City har også muligheten til å avansere fra gruppespillet tirsdag, men laget skal ut i en vanskelig bortekamp mot Napoli.

Italienerne har spilt ti strake E-cupkamper på hjemmebane uten tap.

- Laget vårt har forbedret seg kraftig i mesterligaen, men Napoli spiller svært godt på hjemmebane, mener City-manager Roberto Mancini.

I Tyskland kan Bayern München ta seg videre til åttedelsfinale med seier over Villareal. Bayern topper gruppen med ti poeng på fire kamper. Manchester City følger på annenplass med sju poeng, mens Napoli har fem. Villarreal har tapt sine fire første kamper.

(NTB)