Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug slått ut i prologen på Beitostølen

Krisehelg for Northug: Slått ut i prologen

Tøff helg for 32-åringen.

SLÅTT UT: Petter Northug ble slått ut allerede i sprintprologen på Beitostølen lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
SLÅTT UT: Petter Northug ble slått ut allerede i sprintprologen på Beitostølen lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Fredag gikk han en godkjent 15 kilometer klassisk, før han fikk beskjed om at han var disket for å ha tatt ett og annet skøytetak underveis.

Lørdag ble det bare verre for Petter Northug (32): Han ble slått ut allerede i sprintprologen. For Northug setter det punktum for Beitostølen-helga.

På sprinttrener Arild Monsen virker det som Northug er uaktuell for verdenscup de kommende helgene.

- At han blir med tilbake hit, ser vi som lite aktuelt (verdenscup 8-9. desember, journ. anm). Han kan kanskje gå på Lillehammer, men per i dag må vi ta det steg for steg, sier Monsen til Dagbladet.

BEITOSTØLEN: Petter Northug fortalte et samlet pressekorps på Beitostølen at langrennskarrieren kan være over allerede før jul om kroppen ikke blir bedre. Sjokkmeldingen får skimiljøet til å hente fram superlativene. Vis mer

Ikke til Ruka

Monsen sier Northug ikke blir med til Ruka i Finland til verdenscupåpningen neste helg. Det er altså Gålå-rennene som gjelder for 32-åringen.

- Han må ha en resultatforbedring der, og kroppen må tåle det. Han sier selv at han ikke har tenkt å ta noens plass til Lillehammer om han ikke føler seg bra nok, sier Arild Monsen.

Slik Dagbladet tidligere har skrevet, burde Northug ha gjennomført ei solid helg på Beitostølen for at det skal gagne ham i verdenscupsammenheng seinere. Det kan rett og slett hende han ikke får starte om han ikke har god nok FIS-ranking.

Sprinttrener Monsen mener man ikke skal avskrive Northug helt etter helgas prestasjon. Han ble for øvrig nummer 35, og var da altså fem plasser unna å ta seg til finalene.

- Det var ikke noe fullstendig takras det han gjorde i dag selv om det er for dårlig i en større sammenheng. Det er litt stang ut til å være topp 30. Vi tror begge at dette er ei pil som peker rett vei, sier Monsen.

Gjøran Tefre, Førde IL, gikk raskest i herrenes prolog. Han dyttet OL-mester Johannes Høsflot Klæbo ned fra toppen med 1,12 sekunder.

Imponerte

På kvinnesiden var det Kristine Stavås Skistad fra Konnerud IL som var raskest i prologen. Der var det skiskytter Tiril Eckhoff som fulgte nærmest, 42 hundredeler bak.

- Dette hadde jeg ikke trodd, men det er utrolig gøy, sa Eckhoff til NRK.

Storfavoritt Maiken Caspersen Falla var fjerde best i prologen. Deretter fulgte Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens Kari Øyre Slind ble nummer sju.

De 30 beste tok seg til kvartfinalene, som går klokka 11.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!