Start-seier satte fyr i nedrykksstriden:

Krisekveld

Sarpsborg ga bort ledelsen og kollapset hjemme mot Viking, samtidig vant Start i Skien. Eurosport-ekspert Joacim Jonsson mener sarpingene bør være stresset for et mulig nedrykk i høst, i det som blir en thriller i bunnen av tabellen.

FORTVILTE: Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen under søndagens kamp mot Viking. Foto: Christoffer Andersen / NTB
FORTVILTE: Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen under søndagens kamp mot Viking. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laget har lenge ligget rundt midten av tabellen, men med fire strake tap, det siste mot Viking søndag kveld hvor de rotet bort ledelsen, har de bare fem poeng ned til Start på kvalifiseringsplass.

– Jeg tror dem er ekstra stressa, de bør være nervøse. Avslutter de sesongen som de startet, da blir det Obos-ligaen i 2021, sa Jonsson på Fotball direktesendinga, med henvisning til at sarpingene tapte sine fem første kamper denne sesongen, før trener Mikael Stahre snudde skuta.

Han påpeker også at de har et vanskelig kampprogram med Vålerenga, Kristiansund og Molde igjen å møte. Sarpsborg har åtte strake sesonger i Eliteserien.

Livsviktig Start-seier

En av grunnene til at han mener de bør være bekymret er at Start vant overraskende i Skien.

De tok ledelsen ved Eirik Schulze. Espen Ruud utliknet med en drømmevolley, men så kom Kevin Kabran og avgjorde kampen.

Mjøndalen kom tidlig under mot Kristiansund etter en dødball-scoring av Dan Peter Ulvestad. Ole Amund Sveen var alene med keeper og burde utliknet i 2. omgang, men satte ballen utenfor.

FERDIG: Det islandske VM-fenomenet Rúrik Gíslason legger fotballskoene på hylle og satser på TV og film. VIDEO: Rødt Kort. Vis mer

Nedrykksthriller

Dermed forblir Mjøndalen under streken med 20 poeng. Start er over streken med 25 poeng, men det er før Strømsgodset møter Bodø/Glimt 20:00. Brann som møter Rosenborg tirsdag har og 25 poeng og er i aller høyeste grad involverte, mens sarpingene står med 28 poeng sammen med Sandefjord.

- Det her blir et drama, mener Jonsson.

Sandefjord som gikk på et sent tap borte mot Haugesund.

Aller sist ligger akterutseilte Aalesund med 11 poeng. Det er altså sju lag involvert i kampen om de to siste plassene som ikke gir ny kontrakt.

Det er med andre ord duket for en real nedrykksthriller i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer