«Kriseløsningen» Hansen tilbake for Norge

André Hansen ga opp landslaget etter å ha havnet i skyggen av Rune Almenning Jarstein og Ørjan Nyland år etter år. Nå er RBK-keeperen klar for et gjestespill.

INNE: André Hansen er igjen inne i den norske landslagstroppen etter skader på Ørjan Nyland og Rune Jarstein gjorde keepersituasjonen prekær. Foto: REUTERS/Lisi Niesner
INNE: André Hansen er igjen inne i den norske landslagstroppen etter skader på Ørjan Nyland og Rune Jarstein gjorde keepersituasjonen prekær. Foto: REUTERS/Lisi NiesnerVis mer

Mandag var han som ventet med i troppen til EM-kvalkampene mot Romania (7. juni i Oslo) og 10. juni (i Torshavn).

Det er også Sten Grytebust, mannen som har blitt andrekeeper på landslaget i løpet av det siste halve året.

Hva velger landslagsledelsen ved hovedtrener Lars Lagerbäck og keeperansvarlig Frode Grodås? Kaster de Hansen rett inn på laget? Eller er det Grytebust som rykker opp.

- Helt ærlig går Sten inn med en liten fordel ettersom vi kjenner ham fra tidligere tropper, men vi går alltid inn med åpent sinn og at alle skal kjenne at de har sjanse til å spille. Noe forutbestemt er det ikke, sier Lars Lagerbäck

- Hvor bekymret er du over at Jarstein er borte?

- Man vil alltid ha de beste spillerne med, men Sten har hatt et fantastisk år i Danmark og André har vist at han sesong etter sesong har gjort det bra i Eliteserien. Vi har to veldig bra målvakter, bra reserver, og det må man ha i en lang kvalifisering, svarer landslagssjefen.

Pause

Hansen har vært Rosenborgs beste spiller de siste årene, men han ble aldri foretrukket på landslaget.

- Jeg følte ikke at jeg fikk en fair sjanse, sa han da han hoppet av i fjor.

Han mente at å bruke 50 døgn i året på landslaget, ikke var verdt det så lenge det ikke kom opp en mulighet til å spille seg forbi Almenning Jarstein og Nyland.

I fem sesonger var Hansen lojal i andre rekke. Ved siden av fotballen har han også skaffet seg høyere utdanning. Hjemme har han også et lite barn å tenke på.

RBK-spilleren holdt en åpning oppe for en retur til landslaget dersom det oppsto «en krise».

Skader

Det åpenbare førstevalget Almenning Jarstein er uaktuell til de kommende kampene. Han ryddet opp i et trøblete kne like før Bundesliga-sesongen var over.

Telemarkingen ønsket å være klar til sesongoppkjøringen med Hertha Berlin. Klubben får ny trener om ikke lenge.

Nyland er på vei tilbake etter at han rev av en akillessene for noen måneder siden.

Norge trenger seks poeng de kommende ukene for å ha et visst håp om å gå videre til EM via gruppespillet. Spania er storfavoritt til å ta førsteplassen med Sverige som en antatt toer.

Norges tropp

Lars Lagerbäck tar med 24 spillere i stedet for 23 til denne troppen. Åtte norske spillere står i fare for suspensjon før kampen mot Færøyene og derfor ønsker Lagerbäck en større tropp.

Også Stefan Strandberg er tilbake i den norske troppen etter lengre tids fravær.

Keepere: Sten Grytebust, André Hansen og Sondre Rossbach

Forsvarere: Stefan Strandberg, Kristoffer Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Alesaami, Birger Meling, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Sigurd Rosted, Jonas Svensson

Midtbanespillere: Sander Berge,Mads Møller Dæhli ,Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Martin Ødegaard, Fredrik Midtsjø og Ole Kristian Selnæs

Angripere: Bjørn Maars Johnsen, Tarik Elyounoussi, Ola Kamara og Joshua King